-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 04 24 /17:50

D.Trumpas priėmė E.Macroną Baltuosiuose rūmuose

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį oficialiai priėmė Prancūzijos lyderį Emmanuelį Macroną Baltuosiuose rūmuose.
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atvyko į JAV
Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atvyko į JAV / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas ir jo sutuoktinė Melania pasitiko E.Macroną ir pirmąją Prancūzijos ponią Brigitte Macron ant raudonojo kilimo šalia Baltųjų rūmų.

Priėmimas buvo itin pompastiškas; ceremonijoje dalyvavo beveik 500 JAV karių iš visų penkių kariuomenės padalinių.

Renginyje dalyvauja ir JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, keli D.Trumpo administracijos nariai, įstatymų leidėjai ir kariškių šeimos. JAV ir Prancūzijos prezidento kalbų klausėsi ir Mayos Angelou prancūzų dvikalbės mokyklos moksleiviai iš Merilando.

D.Trumpas savo kalboje padėkojo E.Macronui už Prancūzijos oro pajėgų dalyvavimą anksčiau šį mėnesį surengtoje karinėje operacijoje prieš Damasko režimą.

„Jūsų vizitas, ponas prezidente, vyksta svarbiu metu, kai mes drauge su draugais britais ir Prancūzija neseniai ėmėmės ryžtingų priemonių ir atsakėme į Sirijos režimo cheminio ginklo panaudojimą. Noriu padėkoti jums asmeniškai, prezidente Macronai, Prancūzijos armijai ir prancūzų tautai už nepalaužiamą partnerystę. Jie (aviacijos smūgiai) buvo absoliučiai neįtikėtini. Ačiū“, – sakė D.Trumpas.

Tuo tarpu E.Macronas pabrėžė artimus ryšius tarp savo šalies ir Jungtinių Valstijų.

„Amerika mano šaliai reiškia nesibaigiančias galimybes“, – sakė Prancūzijos vadovas, stovėdamas šalia D.Trumpo.

„Prancūzija su jūsų šalimi turi bendrą laisvės ir taikos idealą“, – pridūrė jis.

E.Macronas taip pat gyrė prancūzų kovą George'o Washingtono pusėje per Amerikos revoliuciją, kai buvo padėti abiejų šalių bendradarbiavimo pamatai.

D.Trumpas ir E.Macronas taip pat išreiškė užuojautą Kanadai dėl išvakarėse įvykusio incidento, kai mikroautobusui įsirėžus į minią žuvo 10 žmonių.

Prancūzijos prezidentas, kurio santykiai su D.Trumpu yra gerokai artimesni nei daugumos jo kolegų Europoje, sakė, kad jo šalis bendradarbiauja su JAV reaguojant iššūkius, susijusius su terorizmu, Šiaurės Korėja ir Iranu.

E.Macronas per savo vizitą mėgins įtikinti JAV prezidentą nesitraukti iš Irano branduolinio susitarimo ir apsvarstyti savo sprendimą pasitraukti iš Paryžiaus klimato sutarties.

Kiek vėliau D.Trumpas ir E.Macronas surengs bendrą spaudos konferenciją, o vakare JAV prezidentas rengia pirmąją savo valstybinę vakarienę Prancūzijos lyderio garbei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius