Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas Rusijos pareigūnams pareiškė, kad jam nerūpi, ar buvo kištasi į rinkimus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas Rusijos užsienio reikalų ministrui ir ambasadoriui pareiškė, kad jam nerūpi, ar jų šalis kišosi į 2016 metais įvykusius rinkimus, rašo JAV dienraštis „The Washington Post“.
Donaldas Trumpas ir Sergejus Lavrovas
Donaldas Trumpas ir Sergejus Lavrovas / Rusijos Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Apie šį D.Trumpo pareiškimą iki šiol nebuvo viešai žinoma. Tačiau jis, pasak leidinio, tai pasakė per tą patį 2017 metų gegužę Ovaliniame kabinete įvykusį susitikimą, per kurį jis netyčia atskleidė itin slaptos informacijos apie džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS).

Per tą susitikimą jis Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui ir Rusijos ambasadoriui Jungtinėse Valstijose Sergejui Kisliakui esą pareiškė, kad jų šalies įsikišimas į rinkimus jam nerūpi, nes Jungtinės Valstijos tą patį daro kitose šalyse, pareiškė dienraščiui trys buvę pareigūnai, prašę neskelbti jų vardų.

Susitikimas įvyko praėjus dienai po to, kai D.Trumpas atleido Federalinio tyrimų biuro direktorių Jamesą Comey. JAV prezidentas dviem Rusijos aukšto rango pareigūnams pareiškė, kad, atleidęs FTB direktorių, atsikratė „didelio spaudimo“.

Šie D.Trumpo pareiškimai sukėlė nerimą Baltųjų Rūmų pareigūnams, kurie vėliau pasirūpino, kad su dokumentu, kuriame aprašytas šis susitikimas, galėtų susipažinti tik asmenys, turintys prieigą prie slapčiausios informacijos.

Šis „The Washington Post“ pranešimas pasirodė tą pačią savaitę, kai buvo paskelbtas Vašingtoną sukrėtęs informatoriaus skundas dėl D.Trumpo pokalbio telefonu su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu.

Informatorius pareiškė, jog pokalbio išklotinė buvo perkelta į itin saugią sistemą, kurioje saugoma slapčiausia informacija.

Jo skunde teigiama, jog D.Trumpas per liepos 25-ąją įvykusį telefoninį pokalbį spaudė V. Zelenskį parūpinti Joe Bideną – vieną iš realiausių pretendentų tapti Demokratų partijos kandidatu 2020-ųjų JAV prezidento rinkimuose – kompromituojančios medžiagos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius