-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Trumpo advokatas: tyrimas dėl Rusijos kišimosi į JAV rinkimus gali būti baigtas iki rugsėjo

JAV prezidento Donaldo Trumpo advokatas Rudy Giuliani pareiškė, kad tyrimas dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų prezidento rinkimus ir galimo slapto susimokymo su D.Trumpo rinkimų komandos nariais gali būti baigtas iki rugsėjo 1-osios.
Rudy Giuliani ir Donaldas Trumpas
Rudy Giuliani ir Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimui vadovaujančio specialiojo prokuroro Roberto Muellerio biuras iki to laiko planuoja užbaigti tyrimą, sekmadienį rašė laikraštis „The New York Times“, cituodamas R.Giuliani.

Pasak prezidento advokato, specialusis prokuroras tokį terminą paminėjo maždaug prieš dvi savaites.

Televizija „Fox News“ citavo R.Giuliani žodžius, jog R.Muelleris D.Trumpo teisininkų komandai pasakė, kad tyrimas galėtų būti užbaigtas iki rugsėjo 1-osios, bet tai priklausys ir nuo prezidento apklausos, kurią norima surengti iki liepos vidurio.

R.Giuliani sakė norintis, kad tyrimas iki minimo laiko baigtųsi ir nepaveiktų respublikonų galimybių Kongreso vidurio kadencijos rinkimuose lapkričio mėnesį.

„Nereikia dar vieno 2016 metų rinkimų pasikartojimo, kai pabaigoje pasirodo prieštaringų pranešimų ir neaišku, kaip tai paveikia rinkimus“, – laikraščiui „The New York Times“ sakė R.Giuliani.

Buvęs FTB direktorius Jamesas Comey, kurį D.Trumpas pernai atleido, likus vos 11 dienų iki 2016 metų prezidento rinkimų paskelbė, kad biuras atnaujins tyrimą dėl nederamo Hillary Clinton naudojimosi privačiu elektroninio pašto serveriu. Tas žingsnis drauge su kitais dalykais galėjo jai kainuoti pergalę rinkimuose.

D.Trumpas, ne kartą vadinęs tyrimą dėl Rusijos „raganų medžiokle“, laiko jį savo prezidentavimo dėme ir nori, kad jis kuo greičiau baigtųsi.

R.Muellerio tyrimas įtraukė buvusį D.Trumpo rinkimų kampanijos vadovą Paulą Manafortą, pirmąjį patarėją nacionalinio saugumo klausimais Michaelą Flynną ir virtinę kampanijos padėjėjų. Dalis šių žmonių padarė kaltės pripažinimo pareiškimus, dalis sudarė susitarimus, o dalis kovoja teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius