Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpui neigiant pralaimėjimą, jo administracijos nariai padeda J.Bideno komandai

Donaldui Trumpui ir toliau nepripažįstant demokrato Joe Bideno pergalės prezidento rinkimuose, keli jo administracijos nariai patys susisiekė ir pasiūlė pagalbą būsimojo Baltųjų rūmų vadovo komandai, remdamasis anoniminiais šaltiniais praneša transliuotojas CNN.
JAV prezidento rinkimai: Joe Bidenas ir Donaldas Trumpas
JAV prezidento rinkimai: Joe Bidenas ir Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Reuters“ ir „Scanpix“/ AFP nuotr.

Tai – ženklas, kad D.Trumpo atsisakymas pripažinti pralaimėjimą rinkimuose pradeda pykdyti net tuos, kurie yra susiję su jo administracija.

Bendrųjų paslaugų administracija (GSA) dar tik pripažins J.Bideno pergalę ir pradės formalų perėjimo procesą.

Todėl J.Bidenas ir jo komanda šiuo metu neturi prieigos prie kontaktų su federalinėmis agentūromis, taip pat finansavimo, reikalingo pagreitinti naujos administracijos narių samdymą, kaip ir prieigos prie žvalgybinės informacijos, rašo CNN.

„Pirmenybė – pareigai šaliai“

Vienas buvęs D.Trumpo administracijos pareigūnas sakė, kad toks bendradarbiavimas su J.Bideno komanda reiškia, jog teikiama pirmenybė pareigai šaliai, o ne politinėms simpatijoms.

Pasak jo, šiuo metu vykstantys pokalbiai nėra formalūs, kokie turėtų vykti oficialiojo pereinamojo laikotarpio metu. Tačiau tokie pokalbiai gali padėti J.Bideno pereinamojo laikotarpio komandos nariams suprasti, su kuo jiems teks susidurti ateityje.

Kitas Baltųjų rūmų pareigūnas, iš pareigų pasitraukęs prieš kelis mėnesius, tikino pats susisiekęs su asmeniu, kuris, jo manymu, J.Bideno administracijoje užims panašią poziciją, ir pasiūlė jam pagalbą.

Vienas dabartinės administracijos pareigūnas CNN sakė, kad D.Trumpo vyriausybės nariai neformaliai bendradarbiauja su išrinktojo prezidento komanda.

„Niekas negali mums pridaryti bėdų. Tai tiesiog pagalbos siūlymas. Jie žino, ką mes turime omeny, ką galime ir negalime sakyti ar daryti“, – sakė jis.

VIDEO: Ar D.Trumpo prezidentavimas pažabojo Kinijos ambicijas?

Aukšto rango J.Bideno patarėjas pripažino, kad su jų komanda susisiekė vyriausybės nariai, bet daugiau nekomentavo. Kitas J.Bideno padėjėjas sako, kad pagalba yra vertinama, tačiau bendradarbiavimas toli gražu neprilygsta tradiciniam valdžios perdavimui.

„Norint užtikrinti sklandų valdžios perdavimą, reikia kur kas daugiau nei to, kad buvę pareigūnai pasiūlytų pagalbą. GSA turėtų laikytis įstatymų ir patvirtinti rinkimų rezultatus, kad amerikiečiai galėtų matytų sklandų ir efektyvų perėjimą nuo vienos administracijos prie kitos“, – CNN sakė J.Bideno pereinamojo laikotarpio patarėja Kate Bedingfield.

Įsakyta nebendradarbiauti

Praėjo daugiau nei savaitė, kai CNN ir kitos žiniasklaidos priemonės paskelbė projektuojančios J.Bideno pergalę. Nuo to laiko keliose valstijose D.Trumpo komanda pateikė ieškinius dėl galimo sukčiavimo rinkimuose, tačiau nepateikė to sukčiavimo įrodymų.

VIDEO: Menininkas išradingai pagerbė J.Bideną ir išrinktąją viceprezidentę – nulipdė juos iš smėlio

Sveikatos ir žmogiškųjų paslaugų departamento darbuotojams trečiadienį buvo pasakyta, kad jeigu su jais susisieks kas nors iš J.Bideno komandos, jie negali su jais kalbėtis ir turi pranešti vienam iš komunikacijos vadovų, CNN sakė vienas iš administracijos pareigūnų.

Sekretorius Alexas Azaras trečiadienį spaudos konferencijos metu sakė, kad darbuotojai nebendradarbiaus su J.Bideno pereinamojo laikotarpio komanda tol, kol GSA nenuspręs, kad demokratas nugalėjo rinkimuose. GSA vadovauja D.Trumpo paskirtas asmuo.

Kitas JAV pareigūnas, dalyvavęs ankstesniame valdžios perdavime, teigė, kad GSA sprendimas yra svarbus, tačiau net ir jos palaiminimą gavusios kai kurios agentūros su pereinamojo laikotarpio komanda gali dalytis tik ribota informacija, rašo CNN.

Teisingumo departamente ir žvalgybos tarnybose dalis informacijos turės palaukti, kol J.Bideno nariai gaus reikalingus leidimus dirbti su slapta informacija.

CNN anksčiau rašė, kad J.Bideno komanda bando kontaktuoti su buvusiais Pentagono pareigūnais, kurie dirbo buvusiam gynybos sekretoriui Jimui Mattisui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius