Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalai Lama: nustokite melstis už Paryžių, žmonės sukūrė šią problemą, žmonės turi tai ir išspręsti

Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama, duodamas interviu „Deutsche Welle“, pasakė, kad žmonės turėtų ne melstis už Paryžių, o dirbti dėl taikos.
Dalai Lama
Dalai Lama / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mes negalime išspręsti šios problemos tik maldomis, – sakė Dalai Lama. – Aš esu budistas ir tikiu maldomis. Tačiau žmonės sukūrė šią problemą, o dabar mes prašome Dievo išspręsti ją. Dievas pasakytų, išspręskite ją patys, nes visų pirma jūs patys ją sukūrėte.“ 

Dalai Lama, duodamas interviu, taip pat išreiškė viltį, kad šiame amžiuje smurto bus mažiau nei XX amžiuje. Jo nuomone, tam reikia sistemiškai puoselėti humanistines vertybes ir harmoniją.

Tačiau žmonės sukūrė šią problemą, o dabar mes prašome Dievo išspręsti ją. Dievas pasakytų, išspręskite ją patys, nes visų pirma jūs patys ją sukūrėte

„Jei mes tai pradėsime daryti dabar, yra vilties, kad šis amžius bus ne toks, koks buvo praėjęs. Tai turėtų rūpėti visiems. Taigi, dirbkime dėl taikos savo šeimose ir visuomenėse, nesitikėkime jokios pagalbos iš Dievo, Budos ar vyriausybių“, – sakė jis.  

„Problemos, su kuriomis susiduriame dabar, yra dėl tariamų skirtumų tarp religijų ir tautybių. Mes esame tie patys žmonės“, – sakė Dalai Lama. 

Duodamas interviu „Deutsche Welle“ jis taip pat kalbėjo ir apie Dalai Lamos, kaip Tibeto dvasinio lyderio, institucijos ateitį. Jo teigimu, patys Tibeto žmonės turi nuspręsti, ar jiems reikia šios institucijos.

„Jeigu žmonės manys, kad šios institucijos nebereikia, ji turėtų būti panaikinta. Aš daugiau nebesikišu į politinius reikalus. Man rūpi tik Tibeto gerovė“, – sakė Dalai Lama. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius