Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2016 07 08 /2016 07 09

Dalase nukauto įtariamojo snaiperio namuose – medžiagos bombai gaminti, ginklai ir šaudmenys

Paskelbta JAV Dalaso mieste asmens, įtarto šaudžius iš snaiperio ginklo į policininkus, tapatybė – tai 25-erių Micahas Xavieras Johnsonas. Jis žuvo. Aiškėja vis daugiau faktų apie jį.
Micahas Xavieras Johnsonas
Micahas Xavieras Johnsonas / „Facebook“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Snaiperis – 25-erių Micahas Xavieras Johnsonas
  • Gyveno Dalaso priemiestyje su mama
  • Iki 2015-ųjų balandžio buvo JAV armijos rezervistas
  • Tarnavo armijoje kaip puskarininkis
  • Yra tarnavęs ir Afganistane
  • Praeityje M.X.Johnsonas nėra nusikaltęs
  • Jo namuose rasta medžiagų bombai gaminti, ginklų ir šaudmenų

00.59 val. BBC skelbia, kad įtariamojo namuose Dalaso priemiestyje Meskite rasta medžiagų bombai gaminti. Policija apieškojo jo namus. Pareigūnai rado ne tik medžiagų bombai gaminti, tačiau ir ginklų bei šaudmenų. Taip pat per kratas rastas jo dienoraštis.

Anksčiau skelbta, kad „ABC News“ paviešino daugiau informacijos apie įtariamąjį snaiperį.

Pranešama, kad M.X.Johnsonas iki 2015-ųjų balandžio buvo JAV armijos rezervistas, apmokytas dailidės ir mūrininko amato. Taip pat tarnavo armijoje kaip puskarininkis beveik šešerius metus.

Jis esą nepriklausė jokioms organizuotoms grupuotėms ir veikė vienas. Nepaisant to, policija sulaikė dar tris įtariamuosius. Kaip anksčiau sakė meras meras Mike'as Rawlingsas, jie „nebuvo linkę bendradarbiauti“. Praeityje M.X.Johnsonas nėra nusikaltęs.

Užsienio žiniasklaida paviešino jo nuotraukas iš asmeninio „Facebook“ profilio. Jame yra nuotraukų, kuriose jis – ginkluotas ir vilki uniformą.

BBC duomenimis, jis yra tarnavęs Afganistane. M.X.Johnsonas gyveno Dalaso priemiestyje Meskite kartu su savo mama.

BBC žurnalistei kaimynai tvirtino nustebę, kad kažkas iš gyvenančių kaimynystėje galėjo taip pasielgti. Dar viena kaimynė prisiminė mačiusi jį keletą kartų bėgiojantį. Ji pasisveikino, tačiau jai nebuvo atsakyta tuo pačiu.

VIDEO: Per protestus Dalase – mirtini snaiperių šūviai į pareigūnus

Kaimynai CNN pasakojo, kad jis tapo didesniu atsiskyrėliu, kai grįžo iš Afganistano.

Norėjo nužudyti kuo daugiau baltųjų policininkų

Dalaso policijos viršininkas Davidas Brownas penktadienį sakė, kad būdamas užspeistas įtariamasis sakė norįs nužudyti kuo daugiau baltųjų policininkų.

D.Brownas ragino laikytis vieningai po atakų pagrindiniame Teksaso mieste, kur buvo nušauti penki policininkai ir sužeisti devyni žmonės, iš kurių septyni buvo policininkai. „Tai turi liautis – šis pasidalijimas tarp mūsų policijos ir mūsų piliečių“, – sakė jis.

D.Brownas nurodė, kad įtariamasis žuvo nuo sprogstamo užtaiso, kurį detonavo policija per susirėmimo su juo po siautėjimo ketvirtadienį vakare, kai vyko protesto akcija prieš tragišką dviejų juodaodžių žūtį nuo policininkų kulkų kituose JAV miestuose.

Dalaso pareigūnai skaudžiai paliesti. Esame susisieloję. Nėra žodžių, kuriais apsakytume mūsų mieste pasireiškusį žiaurumą, – kalbėjo D.Brownas žurnalistams.

„Dalaso pareigūnai skaudžiai paliesti. Esame susisieloję. Nėra žodžių, kuriais apsakytume mūsų mieste pasireiškusį žiaurumą“, – kalbėjo D.Brownas žurnalistams.

Policijos viršininkas smulkiau papasakojo, kaip buvo deramasi su įtariamuoju, kuris lig šiol buvo minimas kaip vyras, ilgainiui palūžęs.

„Jis sakė buvęs sukrėstas pastarųjų policijos šaudymų. Įtariamasis sakė, jis buvo nusivylęs baltaisiais. Įtariamasis sakė norįs žudyti baltuosius, ypač baltuosius policininkus“, – pažymėjo D.Brownas.

M.Rawlingsas prašė amerikiečių savo maldomis prisidėti prie Dalaso gyventojų vidurdienį, kad „mūsų miestas ir mūsų šalis susivienytų – gydytų žaizdas, o ne darytų jas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius