Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Damaske per apšaudymą ir sprogdinimą žuvo du žmonės

Damaske per artilerijos apšaudymą ir užminuoto automobilio sprogdinimą trečiadienį žuvo du žmonės, dar keliolika buvo sužeisti, pranešė Sirijos valstybinė televizija.
Sprogimas Damaske
Sprogimas Damaske / „Scanpix“/AP nuotr.

Pranešime sakoma, kad „du žmonės žuvo ir 14 buvo sužeisti per teroristų atakas prieš Damasko bokštą ir Maisato aikštę“.

Vienas sviedinys sprogo prie bokšto sostinės centrinėje Mardžos aikštėje. Tuo metu sprogmenų prikrautas automobilis detonavo miesto šiaurės rytuose.

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas Damaske sakė girdėjęs du galingus sprogimus.

Valstybinė televizija parodė nuotraukų, kuriose matyti, kaip saugumo pajėgos renkasi prie sulamdyto išdegusio automobilio Maisato aikštėje.

Šiuo metu Damasko režimo pajėgos stengiasi išstumti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojus iš sostinės pietinių rajonų, įskaitant Jarmuką ir šalia jo esantį Hadžar al Asvadą.

Padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad IS džihadistai pastarosiomis savaitėmis buvo surengę atakų sostinėje.

Nuo balandžio 19-osios, kai vyriausybę palaikančios pajėgos suintensyvino puolimą prieš džihadistus, „Damasko pietuose IS retkarčiais paleisdavo į sostinę raketų“, sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Damasko režimo pajėgų puolimas į Jarmuką ir aplinkines teritorijas buvo nukreiptas praeitą mėnesį atkovojus buvusią sukilėlių tvirtovę – į šiaurės rytus nuo sostinės esantį Rytų Gutos rajoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius