-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Damasko režimas ir Rusija atnaujino antskrydžius Sirijos Idlibe

Po ramios nakties Sirijos vyriausybinės pajėgos ir Rusijos karo lėktuvai sekmadienį atnaujino antskrydžius prieš paskutinį svarbų Sirijos sukilėlių bastioną Idlibą, per kuriuos žuvo mažiausiai vienas vaikas, pranešė stebėtojai.
Antskrydžiai Idlibe
Antskrydžiai Idlibe / Kadras iš vaizdo įrašo
Temos: 3 Rusija Sirija Idlibas

Teherane šią savaitę susitikusiems kelių šalių lyderiams nesugebėjus pasiekti susitarimo dėl Idlibo likimo ir užkirsti kelio vyriausybinių pajėgų puolimui, džihadistų ir sukilėlių užimama provincija ir gretutinės teritorijos bombarduojamos jau antrą dieną.

Aviacijos smūgiai šiaurės vakarų regione netoli sienos su Turkija buvo atnaujinti sekmadienį maždaug vidurdienį, pranešė Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„(Damasko) režimo sraigtasparniai ant Hobaito kaimo pietinėje Idlibo dalyje numetė daugiau kaip 60 sprogmenų prikrautų statinių. Per šiuos smūgius žuvo mažiausiai viena mergaitė“, o dar šeši žmonės buvo sužeisti, pareiškė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Kaimyninėje Chamos provincijoje Rusijos karo lėktuvai surengė daugiau kaip dešimt antskrydžių prieš sukilėlių pozicijas Latamneho kaime, nurodė jis.

Per antskrydžius buvo sužeisti penki sukilėliai ir teko uždaryti po žeme kaime įrengtą ligoninę. Vos prieš dieną per antskrydžius buvo apgadinta panaši ligoninė Haso mieste Idlibo pietuose.

Šeštadienį per antskrydžius Idlibe ir kaimyninėse teritorijose, kurie buvo vieni intensyviausių per kelias savaites, žuvo mažiausiai devyni civiliai, tačiau artėjant vakarui ataka buvo sustabdyta, pranešė SOHR.

Daugiau kaip pusę Idlibo teritorijos užima džihadistų vadovaujamas aljansas „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS), o didžiąją dalį likusios teritorijos – kiti sukilėliai. Damasko režimas kontroliuoja teritoriją provincijos pietrytinėje dalyje.

Iš Idlibo pietrytinių rajonų nuo šeštadienio pabėgo šimtai šeimų.

Provincijos sveikatos apsaugos tarnybos vadovas Munzeras al Khalilas šeštadienį pareiškė, jog baiminasi „katastrofiškiausios krizės“ per visą septynerių metų karą Sirijoje.

Jis pažymėjo, jog buvo nuvykęs į Ženevą, kad diplomatus ir Jungtinių Tautų pareigūnus paragintų padėti užkirsti kelią „katastrofai“.

Jungtinės Valstijos yra įspėjusios, kad bet kokia karinė kampanija Idlibe iki 800 tūkst. žmonių gali priversti bėgti iš savo namų.

Damasko režimo sąjungininkų Rusijos ir Irano lyderiai penktadienį Teherane susitiko su sukilėlius remiančios Turkijos prezidentu, tačiau nesugebėjo pasiekti susitarimo, kuris leistų išvengti karinio puolimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius