Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Danijos vicepremjeras traukiasi iš politikos

Danijos ministrės pirmininkės pavaduotojas Jakobas Ellemannas-Jensenas (Jakobas Elemanas-Jensenas) pirmadienį, praėjus vos keliems mėnesiams po to, kai grįžo po pusmečio atostogų, į kurias buvo išėjęs dėl streso ir pervargimo, pranešė pasitraukiantis iš politikos.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Danija

Jo atsistatydinimas taip pat reiškia, kad jis pasitraukia iš Danijos valdančiajai koalicijai priklausančios liberalios partijos „Venstre“ lyderio posto.

„Trumpai tariant: šiandien visiškai ir visam laikui pasitraukiu iš Danijos politikos“, – spaudos konferencijoje sakė J. Ellemannas-Jensenas, kuris taip pat yra ekonomikos ministras.

Nuo tada, kai „Venstre“ pateko į koalicinę vyriausybę, kuriai vadovauja socialdemokratė Mette Frederiksen (Metė Frederiksen), viešosios nuomonės apklausų rezultatai partijos atžvilgiu nukrito.

J. Ellemannas-Jensenas teigė, kad jo asmenybė užgožė partijos rezultatus vyriausybėje ir tapo kliūtimi partijai judėti į priekį.

„Todėl dabar prisiimu atsakomybę už pasekmes ir atsistatydinu iš pirmininko pareigų“, – sakė jis.

Rugpjūčio pradžioje J. Ellemannas-Jensenas, buvęs parlamentaru nuo 2011 metų, grįžo iš šešių mėnesių atostogų, kurias, gydytojo patarimu, pasiėmė dėl streso ir pervargimo.

Bendrapartietis ir gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas (Troelsas Lundas Pulsenas) perims jo pareigas vyriausybėje.

„Venstre“ pirmininko pavaduotoja Stephanie Lose (Stefani Lus) perims pirmininkavimą partijai, kol lapkritį vyksiančioje metinėje partijos konferencijoje bus išrinktas naujas lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius