TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dar viena legenda apie lobį Lenkijoje: į tunelį įvažiavo sunkvežimiai su turtais

Keli ar keliolika sunkvežimių, pilnų turtų, gali būti paslėpti kalne esančiame tunelyje Lenkijos pietvakariuose, Škliarska Porembos mieste. Kaip rašo tvn24.pl, apie juos savo atsiminimuose rašė vienas kareivis iš Sienos apsaugos kariuomenės. Paieškų ėmėsi tyrinėtojų grupė „Odkrywca“ („Atradėjas“). Pirmieji rezultatai, jų teigimu, žada įdomybių.
Lenkijoje ieškoma dar vieno II pasaulinio karo lobio.
Lenkijoje ieškoma dar vieno II pasaulinio karo lobio. / „Facebook“ nuotr.
Temos: 2 Lenkija Lobis

Jelenia Guros properša gali būti ta vieta, kur II pasaulinio karo pabaigoje buvo paslėptas lobis. Esą į vieną iš čia esančių tunelių Škliarska Porembos vietovėje įvažiavo keli ar keliolika sunkvežimių, kurie turėjo vežti kažkokius krovinius. Kažką paslaptingo ir vertingo. Anot tyrėjų, vieni spėja, kad tai buvo banko depozitai, kiti – karinė įranga, dar kiti – tiesiog ligoninės automobilių kolona.

Jelenia Guros properša gali būti ta vieta, kur II pasaulinio karo pabaigoje buvo paslėptas lobis.

Vienas iš tyrėjų, leidinio „Odkrywca“ darbuotojas ir knygos „Generolo lobis“ autorius Krzysztofas Krzyzanowskis tvirtina radęs duomenų, kuriuose buvo nuorodų į tikslias vietas, asmenis ir dokumentus, susijusius su šiuo objektu. Todėl esą dabartinės paieškos yra labai konkrečios.

Kol kas – tik pirmasis darbų etapas, jo metu surastos vietos, kuriose bus kasinėjama. Esą pirmieji duomenys daug žadantys

„Jelenia Guros properša“ – tai viena iš trijų legendų apie lobius Žemutinėje Silezijoje. Kitos dvi yra apie „aukso traukinį“ ir dingusį „Vroclavo auksą“.

Prieš pradedant intensyvias paieškas buvo dirbama su dokumentais, daug informacijos surasta Sienos apsaugos kario atsiminimuose, kur minimas požeminis tunelis, kuriame jis esą ir rado paliktus sunkvežimius. Tačiau iškilo problemų, kadangi išleisti atsiminimai gerokai skyrėsi nuo rankraščio. Todėl iki šiol paieškos vykdytos ne toje vietoje.

2015-ųjų rugpjūtį visos Lenkijos dėmesį prikaustė žinia apie „aukso traukinį“ – anot legendos, „aukso traukinys“ baigiantis Antrajam pasauliniam karui išvyko su auksu bei kitomis vertybėmis ir paslaptingai dingo Valbžycho apylinkėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valbžycho regionas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Valbžycho regionas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius