Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar viena versija – Borisas Nemcovas nužudytas dėl bendradarbiavimo rengiant sankcijas Rusijai

Užsienio žiniasklaida ir toliau skelbia įvairiausias Maskvoje sušaudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo nužudymo versijas. Ieškant nusikaltimo užsakovų ir vykdytojų, akys vis dažniau krypsta į aukščiausius Rusijos vadovus, rašo Newsru.com.
Borisas Nemcovas
Borisas Nemcovas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„The New York Times“ praėjusią savaitę paskelbė, kad į nusikaltimą gali būti įsipainiojęs Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas.

„Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung“ paskelbė naują versiją, kuri skelbia, kad B.Nemcovas buvo likviduotas dėl bendradarbiavimo su Vašingtonu rengiant sankcijas Maskvai.

Vokiečių leidinys remiasi šaltiniais specialiosiose tarnybose. Anot jų, po to, kai Rusija okupavo Krymą, B.Nemcovas padėjo JAV valdžiai sudaryti juodąjį Rusijos politikų ir verslininkų sąrašą. Esą politikas su JAV atstovais pasidalijo informacija apie artimiausią Rusijos prezidento Vladimiro Putino ratą.

Anot jų, po to, kai Rusija okupavo Krymą, B.Nemcovas padėjo JAV valdžiai sudaryti juodąjį Rusijos politikų ir verslininkų sąrašą.

Vakarų sankcijos buvo pritaikytos verslininkams, kuriuos žiniasklaida vadina artimiausiais V.Putino draugais – Arkadijui Rotenbergui, Jurijui Kovalčiukui, Nikolajui Šamalovui. JAV įvedė sankcijas J.Kovalčiuko bankui „Rossija“, kurį Vašingtonas laiko asmeniniu V.Putino banku.

Rusijos opozicijos atstovai mano, kad ši versija gali būti teisinga.

Opozicionierius Vladimiras Milovas vokiečių leidiniui sakė, kad dėl sankcijų V.Putinas ir jo artimas ratas susidūrė su didelėmis problemomis, kurių jie nelaukė. „Jie jau seniai laikė B.Nemcovą asmeniškai atsakingu, kad buvo imtasi griežtų sankcijų“, – sakė jis.

Laikraščio teigimu, situaciją dar labiau apsunkino tai, kad, kaip manoma, 2012 metais B.Nemcovas dalyvavo sudarant vadinamąjį Sergejaus Magnickio sąrašą.

Buvo teigiama, kad B.Nemcovas buvo susitikęs su JAV senatoriais Johnu McCainu ir Ronu Johnsonu ir perdavė 13 pavardžių, kurias būtų verta įtraukti į sąrašą.

B.Nemcovo bendražygiai yra įsitikinę, kad susidorojimas susiję ir su jo surinkta medžiaga, įrodančia, kad Rusijos kariuomenė slapta kariauja Ukrainoje, tuo metu Rusijos valdžia aiškina, kad ten esą kariauja tik savanoriai.

Čečėnų pėdsakai

Praėjusią savaitę Vakarų žiniasklaida skelbė apie tai, kad su nužudymu gali būti susijęs Čečėnijos prezidentas R.Kadyrovas.

„The New York Times“ praėjusį penktadienį pabrėžė, kad dabar ant klaustuko pakibo ne tik R.Kadyrovo atsidavimas V.Putinui. Laikraštis iškėlė klausimą, ar V.Putinas, norėdamas stabilumo Čečėnijoje ir atidavęs maištingą respubliką į neprognozuojamo despoto rankas, nesulaukė atvirkštinio efekto.

Straipsnio autorius pabrėžė, kad V.Putino kritikai konstatavo, jog jis leido R.Kadyrovui sukurti islamišką valstybę, priklausomą nuo Maskvos finansinės pagalbos.

Likus nedaug laiko iki mirties, B.Nemcovas atkreipė dėmesį į pavojus, kuriuos kelia Čečėnijos kariuomenė.

Likus nedaug laiko iki mirties, B.Nemcovas atkreipė dėmesį į pavojus, kuriuos kelia Čečėnijos kariuomenė.

„Nebyli R.Kadyrovo ir V.Putino sutartis – pinigai mainais į lojalumą – baigiasi. Ir kur eis 20 tūkst. R.Kadyrovo karių? Ko reikalaus? Kada atvyks į Maskvą?“, – savo paskyroje „Facebook“ rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius