Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 01 /16:00

Dar vienas ciniškas rusų išpuolis: Charkivo srityje apšaudyta automobilių kolona su civiliais gyventojais, 20 jų žuvo

Charkivo srities Kupjansko rajone apšaudyta automobilių kolona su civiliais, pranešė Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Synjehubovas.
Rusai smogė civilių automobilių kolonai Charkivo srityje
Rusai smogė civilių automobilių kolonai Charkivo srityje / Ukrainos saugumo tarnybos nuotr.

„Preliminariais duomenimis, transporto priemonėse žuvo 20 žmonių. Į įvykio vietą išvyko teisėsaugos pareigūnai ir ekspertai. Atliekami tyrimo veiksmai. Išsamesnė informacija dar tikslinama. Okupantai pataikė į civilius gyventojus, kurie bandė pabėgti nuo apšaudymo. Tai žiaurumas, kurio negalima pateisinti“, – rašė jis.

Naujienų agentūros AFP žurnalistai penktadienį šioje kolonoje matė mažiausiai 11 civilių kūnus. Šie žmonės žuvo atviroje kelio atkarpoje, kai Rusijos pajėgos traukėsi iš Kupjansko.

Sunaikintų civilių automobilių koloną radę ukrainiečių kariai sakė manantys, kad civilių vilkstinę puolė rusų kariai.

Žuvusiųjų kūnai – kai kurie iš jų apdegę – rasti šešiose transporto priemonėse ir aplink jas kelyje iš Kyrylivkos kaimo už maždaug 70 kilometrų į rytus nuo Charkivo.

Nedideliame furgone ar mikroautobuse, kuris visiškai sudegė, rasti apanglėję keturių žmonių palaikai. Spėjama, kad tarp šių žmonių buvo mažiausiai vienas vaikas.

Invaziją į Ukrainą vasario pabaigoje surengusi Rusija užėmė nemažą šiaurės ir rytų Ukrainos teritorijos dalį, tačiau ukrainiečių pajėgų pradėtas žaibiškas kontrpuolimas Charkivo srityje privertė Kremliaus pajėgas trauktis.

Srities karinės administracijos vadovas nenurodė, kada tiksliai įvyko apšaudymas.

Primename, kad penktadienį buvo apšaudyta civilių automobilių kolona, išvažiuojanti iš Zaporžios. Naujausiais duomenimis, per ataką žuvo 30 žmonių.

Per jau septynis mėnesius besitęsiantį karą Rusijos pajėgos jau kelis kartus buvo apkaltintos žiaurumais prieš civilius gyventojus ir jų žudymu okupuotose srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius