Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 10 06 /16:55

Rusiškas naikintuvas dar kartą pasirodė Turkijos pasienyje – Erdoganas prabilo apie draugystės pabaigą

Rusiškas naikintuvas MIG-29 raketinės sistemos radaru pirmadienį privertė sutrikti aštuonių Turkijos naikintuvų F-16, patruliavusių palei sieną su Sirija, pilotus, pranešė antradienį Turkijos kariškiai.
Rusijos naikintuvas „MiG-29“
Rusijos naikintuvas „MiG-29“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak jų, naikintuvas savo radaru „užrakino“ taikinį, kuriuo tapo turkų lėktuvas. Vadinamasis užrakinimas radaru reiškia, kad raketos automatiškai seka taikinį.

„Aštuoni Turkijos F-16 lėktuvai vykdė žvalgybinius skrydžius palei Turkijos ir Sirijos sieną ir per šią misiją mūsų lėktuvus radaru užrakino neatpažintas MIG-29 lėktuvas keturioms minutėms ir 30 sekundžių“, – sakoma kariškių pranešime.

Per kitą incidentą į tuos pačius Turkijos lėktuvus nusitaikė „Sirijos raketų sistemos iš viso keturias minutes ir 15 sekundžių“, pažymima pranešime. Smulkiau apie raketinių sistemų nusitaikymą neaiškinama, taip pat nenurodoma, ar Turkijos karo lėktuvams dėl to buvo kilusi grėsmė.

Rusijos lėktuvai pažeidė Turkijos oro erdvę šeštadienį ir sekmadienį, dėl ko Ankara buvo priversta iškviesti Rusijos ambasadorių į Užsienio reikalų ministeriją ir pareiškė Maskvai protestą.

Turkijos kariškiai nenurodo, kad minėtasis MIG-29 būtų priklausęs Rusijai, bet reiškė nepasitenkinimą dėl panašaus incidento su MIG-29 lėktuvu sekmadienį.

Turkijos prezidentas perspėjo

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį perspėjo Rusiją, kad ji daug prarastų, jeigu sugriautų savo draugystę su Ankara, taip pat pareiškė, kad Turkija neliks abejinga stebėtoja, jeigu jos oro erdvę pažeidinės Rusijos karo orlaiviai.

„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas
„Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr./Recepas Tayyipas Erdoganas

„Ataka prieš Turkiją reiškia puolimą prieš NATO“, – R.T.Erdoganas sakė per bendrą spaudos konferenciją Briuselyje su Belgijos premjeru.

„Mūsų teigiami ryšiai su Rusija visiems žinomi. Tačiau jeigu Rusija neteks draugės, kokia yra Turkija, su kuria ji bendradarbiaudavo daugelyje sričių, ji daug praras – ir ji turėtų tai žinoti“, – perspėjo prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas