Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Daugiau nei 80 moterų nužudęs rusų policininkas maniakas nori kariauti Ukrainoje

Maniakas iš Angarsko Michailas Popkovas, nužudęs daugiau kaip 80 moterų, pareiškė norintis vykti kariauti į Ukrainą. Jis laikomas kruviniausiu serijiniu žudiku šiuolaikinėje Rusijoje.
Michailas Popkovas
Michailas Popkovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komentare „Vesti Irkutsk“ jis teigė, kad „svajoja patekti į armiją“. Tuo pat metu jis neslepia, kad nenori kariauti žiemą dėl šalčio.

„Jei pasakyčiau, kad turiu tokį norą, tai nebūtų visiškai nuoširdu. Vis dėlto tai nėra kompiuterinis žaidimas ar grožinė knyga. O jei vertinčiau realistiškai, objektyviai, sąžiningai, norėčiau dar pralaukti šalčiausius sausio-vasario mėnesius. Man šalčiai yra blogai. Jei ne jie, aš gal net negalvodamas sutikčiau“, – sakė M.Popkovas.

2015 m. Irkutsko srities teismas už 22 žmogžudystes ir du pasikėsinimus nužudyti nuteisė M.Popkovą kalėti iki gyvos galvos. 2017 m. sausį paaiškėjo, kad M.Popkovas prisipažino dėl dar 59 žmogžudysčių ir vieno pasikėsinimo nužudyti.

Žudiko nepavyko išaiškinti ir sugauti 20 metų. Po to, kai 2012 m. buvo sulaikytas, M.Popkovas atskleidė, kad aukas prieš nusikaltimą pavežėdavo savo arba tarnybiniu automobiliu. Jei moterys būdavo išgėrusios arba jų elgesys nepatikdavo maniakui, jis nuveždavo jas į miesto pakraščius ir ten išžagindavo ir nužudydavo.

Jevgenijaus Prigožino privati karinė kompanija „Wagner“ per karą Ukrainoje iš įkalinimo įstaigų Rusijoje jau užverbavo ir į frontą išsiuntė tūkstančius nuteistųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius