Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Davidas Cameronas pareiškė: „Reikalausime besąlygiško socialinių garantijų ribojimo imigrantams“

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas ketvirtadienį pareiškė, kad imigrantų galimybių naudotis Britanijos socialinės apsaugos sistema apribojimas bus „besąlygiškas reikalavimas“, jam iš naujo derantis dėl jo šalies ryšių su Europos Sąjunga ateities.
Davidas Cameronas
Davidas Cameronas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Aš ir daugelis kitų manome, kad mums būtų teisinga sumažinti paskatas žmonėms, kurie nori čia atvykti... Socialinio aprūpinimo sistemos pakeitimai, siekiant sumažinti imigraciją ES, bus besąlygiškas reikalavimas mano pakartotinose derybose“, – sakė D.Cameronas Londone.

Premjeras kalbėjo prieš išvykdamas į ES Rytų partnerystės programos viršūnių susitikimą Rygoje. Ši jo užsienio kelionė bus pirmoji po konservatoriams sėkmingų gegužės 7 dienos visuotinių rinkimų. Šiame susitikime D.Cameronas jau mėgins pradėti derybas su Bendrija prieš numatomą referendumą dėl Britanijos narystės Europos Sąjungoje.

Viršūnių susitikime D.Cameronas pristatys naują teisės aktą, pagal kurį neteisėtas darbas būtų vertinamas kaip baudžiamasis nusikaltimas.

Premjero kalba bus sutelkta daugiausiai į vidaus politikos klausimus, bet jo pasirinktas laikas šiam žingsniui siunčia žinią ES lyderiams, kad ši tema D.Cameronui yra labai svarbi.

Numatoma, kad D.Cameronas primins apie savo ketinimą reikalauti, kad ES leistų Britanijai smarkiai apriboti migrantų galimybes naudotis socialinės apsaugos sistema.

Numatoma, kad D.Cameronas primins apie savo ketinimą reikalauti, kad ES leistų Britanijai smarkiai apriboti migrantų galimybes naudotis socialinės apsaugos sistema.

„Stipri šalis yra ne ta, kuri pakelia tiltą ... o ta, kuri kontroliuoja imigraciją“, – sakoma D.Camerono biuro iš anksto paskelbtose premjero kalbos ištraukose.

D.Cameronas, per ankstesnę kadenciją žadėjęs sumažinti į Britaniją plūstančių migrantų srautą iki mažiau negu 100 tūkst. žmonių per metus, bet nesugebėjęs to pasiekti, prieš pastaruosius rinkimus tikino britus, kad iki 2017 metų pabaigos surengs referendumą dėl šalies narystės Europos Sąjungoje.

Vienas pagrindinių premjero tikslų – iki to plebiscito pertvarkyti Britanijos ryšius su Bendrija.

Jis nori nustatyti tvarką, pagal kurią atvykėliai iš ES šalių tik po ketverių metų įgytų teisę gauti įvairias socialines išmokas, taip pat užsitikrinti teisę deportuoti šešis mėnesius darbo neradusius ES imigrantus ir padaryti Britaniją daug mažiau finansiškai patrauklią darbo ieškantiems Bendrijos piliečiams.

Britanijos lyderis sako norintis, kad jo šalis liktų reformuotoje ES, bet neatmetė galimybės rekomenduoti iš jos pasitraukti, jeigu nebus atsižvelgta į Londono pageidavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius