Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Kinijos pasipiktinimo Honkongas uždarys savo paplūdimius

Honkongas uždarys daugumą miesto paplūdimių, trečiadienį paskelbė miesto vadovė Carrie Lam, pagrindinėje Kinijos teritorijos dalyje kilus pasipiktinimui saule ir bangomis besimėgaujančių honkongiečių nuotraukomis.
Honkongas
Honkongas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sprendimu sugriežtinama ir taip griežta Honkongo tvarka, apimanti socialinio atstumo priemones, reikalavimą dėvėti kaukes net per pėsčiųjų žygius ir draudimą susiburti daugiau kaip dviem žmonėms. Pasipiktinimą sukėlusiose nuotraukose matomi žmonės be kaukių.

„Matydami, kad labai padaugėjo į paplūdimius einančių žmonių, turime imtis atitinkamų priemonių, kad apsaugotume savo sistemą, apribotume visuomenės judėjimą ir taip užtikrintume saugumą“, – reporteriams sakė C.Lam.

Pareigūnai nurodė, kad paplūdimių aptvėrimas prasidės ketvirtadienį.

C.Lam pranešimas pasirodė Kinijos socialinių tinklų vartotojams dėl COVID-19 plitimo šalyje apkaltinus vangų Honkongo atsaką į epidemiją.

Miestas, kur per mažiau nei tris mėnesius užregistruota kone 750 tūkst. užsikrėtimo atvejų, visuotinio karantino neskelbė.

Tuo metu dešimtims milijonų žmonių pagrindinėje Kinijos teritorijos dalyje šią savaitę staiga buvo liepta niekur neiti iš namų, per parą užregistruojant po daugiau kaip 3 tūkst. užsikrėtimo atvejų, o Pekinui stengiantis laikytis savo „nulinio COVIDo“ strategijos.

Netoli Honkongo esantis Šendženas, kur gyvena 17 mln. žmonių, pirmadienį buvo uždarytas kilus omikron atmainos protrūkiui gamyklose ir rajonuose, susijusiuose su Honkongu.

„Kaip jie gali būti tokie nerūpestingi ir eiti į paplūdimius, kai Šendžene griežtas karantinas? Kaip savanaudiška“, – rašė vienas „Weibo“ vartotojas.

„Visa Guangdongo provincija verkia dėl to, ką daro Honkongas“, – parašė kitas.

Mokslininkai sako, kad užsikrėtimo atvejų skaičius Honkonge yra reikšmingai didesnis už oficialius skaičius ir tikriausiai jau siekia pusę iš 7,4 mln. miesto gyventojų.

C.Lam sulaukė daug kritikos dėl šios krizės valdymo, augant daugiausia neskiepytų pagyvenusių žmonių mirties atvejų skaičiui ir skelbiant neaiškią informaciją apie karantiną bei masinį testavimą.

Honkongo, kur po kelių mėnesių turi vykti naujo lyderio atranka, vadovė kol kas nesako, ar sieks toliau dirbti šiame poste.

Nedidelis Pekino lojalistų komitetas ruošėsi išrinkti naują miesto vadovą kovą, bet dėl COVID-19 bangos atranka nukelta į gegužę.

Tačiau Pekinas galėtų dar labiau nukelti atranką, sakė C.Lam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius