Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl naujų COVID-19 židinių uždaryti atskiri Pekino rajonai

Kinijos sostinės Pekino pareigūnai pirmadienį pradėjo milijonų gyventojų testavimą ir uždarė virtinę gyvenamųjų bei verslo rajonų, kilus naujam koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkiui.
COVID-19 patikrinimai Pekine
COVID-19 patikrinimai Pekine / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors nuo protrūkio pradžios penktadienį mieste, kuriame gyvena daugiau nei 21 milijonas žmonių, iki šiol buvo nustatyta tik 70 užsikrėtimo atvejų, valdžios institucijos ėmėsi ekstremalių priemonių, kad užkirstų kelią tolesniam viruso plitimui.

Gyventojai lieka namuose ir kaupia maisto atsargas, ruošdamiesi galimam griežtam karantinui, kuris jau buvo paskelbtas virtinėje miestų, įskaitant finansų centrą Šanchajų.

Daugiau nei dvi savaites uždarytame Šanchajuje per praėjusią parą registruota daugiau nei 19 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų ir 51 užsikrėtusio asmens mirtis. Pastarojo protrūkio aukų bendras skaičius mieste jau viršija 100.

Pekino centre esančiuose prekybos centruose susidarė eilės. Pirkėjai į parduotuvių krepšius krovė ryžius, makaronus, daržoves ir kitas maisto atsargas, o salių darbuotojai nespėjo pildyti greitai tuštėjančių lentynų. Valstybinės žiniasklaidos priemonės ramino, kad Pekinas turi pakankamai maisto atsargų, nepaisanti pirkimo vajaus.

Pirkėjai iš pažiūros atrodė susirūpinę, bet dar nepanikavo. Viena moteris, nešusi du krepšiais daržovių, kiaušinių ir šaldytų virtinių, sakė perkanti kiek daugiau nei įprastai. Kitas pirkėjas tikino, kad nesijaudina, tik perka atsargai, nes augina dvejų metų dukrą.

Pekino sveikatos apsaugos pareigūnai nurodė, kad per pastarąją parą iki pirmadienio 16 val. buvo nustatyti dar 29 užsikrėtimo atvejai. Nuo penktadienio bendras registruotų COVID-19 atvejų skaičius išaugo iki 70.

Pekino pareigūnai nurodė atlikti masinį gyventojų testavimą dideliame Čaojango rajone, kur aptikti 46 užsikrėtimo atvejai. Pirmadienį, trečiadienį ir penktadienį turi būti patikrina daugiau nei 3 mln. šio rajono gyventojų ir jame dirbantys asmenys.

Per naktį ir ankstų pirmadienio rytą testavimo aikštelės buvo įrenginėjamos gyvenamuosiuose kompleksuose ir biurų pastatuose.

„Manau, kad Pekine viskas turėtų būti gerai, – sakė Gao Haiyangas, laukdamas eilėje, kad pasidarytų COVID-19 testą . – Remiantis ankstesne mūsų bendruomenės patirtimi, manau, kad, esant nepaprastai padėčiai tiekimas bus užtikrintas. Be to, buvo pamokų, kurias išmokome iš kitų miestų. Manau, kad galime gerai pasiruošti.“

Dėl itin užkrečiamos omikron atmainos plitimo taip pat uždaryti centrinis Anjango ir Šiaurės Korėjos pasienyje esantis Dandongo miestas.

Kinija iki šiol laiko uždariusi savo išorines sienas, nors pandemijos poveikis šalies ekonomikai toliau auga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius