-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl Somalio ministro žūties areštuoti trys kariai

Dėl Somalio ministro žūties buvo areštuoti trys kariai, ketvirtadienį pranešė šalies policija.
Somalio karys
Dėl Somalio ministro žūties areštuoti trys kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Somalis Terorizmas

Viešųjų darbų ir rekonstrukcijos ministras Abbasas Abdullahi vėlai trečiadienį buvo nušautas netoli šalies prezidentūros. Policija aiškinasi incidento, kuris atrodo įvykęs netyčia, aplinkybes.

Policija sakė, kad ministrą nušovė Somalio vyriausiojo auditoriaus Nuro Faraho asmens sargybiniai. Ministro automobilis sekė vyriausiojo auditoriaus automobilį, todėl šio asmens sargybiniai pradėjo šaudyti.

Du iš areštuotų karių buvo tarp vyriausiojo auditoriaus asmens sargybinių, o trečiasis buvo velionio ministro asmens sargybinis, sakė policijos atstovas .

Susirūpinimas saugumu Somalio sostinėje Mogadiše yra didelis, nes ekstremistų grupuotė „al Shebab“ toliau rengia atakas prieš prezidentūros rūmus, kariškių objektus ir viešbučius.

Somalio premjeras dėl ministro gyvybės pareikalavusio incidento ketvirtadienį atleido vyriausiąjį auditorių.

A.Abdullahi buvo jauniausias ministras naujojoje Somalio vyriausybėje. Šis buvęs pabėgėlis didelę savo gyvenimo dalį praleido stovykloje Kenijoje ir ketvirtadienį jo buvo gedima kaip naujos Somalio lyderių, daug metų praleidusių užsienyje, kartos atstovo. Somaliečių diasporą sudaro 2 mln. žmonių.

Naujasis Somalio prezidentas Mohamedas Abdullahi Mohamedas, kuris ir pats turi JAV pilietybę, pažadėjo gerinti saugumą šalyje, ketvirtį amžiaus gyvenusioje chaoso sąlygomis.

Prezidentui paskelbus naują karinį puolimą prieš „al Shebab“, ši grupuotė, kuri Somaliu naudojasi kaip baze atakoms Rytų Afrikoje rengti, pažadėjo intensyvinti išpuolius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius