Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl taifūno Kinijoje ir Japonijoje sustabdytas susisiekimas keltais, atšaukta skrydžių

Artėjant taifūnui Hinnamnor, smarkių vėjų ir liūčių atnešusiam į Taivaną ir Korėjas, rytiniuose Kinijos miestuose sekmadienį buvo sustabdytas susisiekimas keltais, o Japonijoje atšaukta skrydžių.
Japonija
Japonija / 123RF.com nuotr.

Šanchajus nutraukė susisiekimą keltais ir dislokavo daugiau kaip 50 000 policijos pareigūnų, kurie padeda gelbėti žmones ir nukreipti eismą nuo pavojingų zonų. Rytiniame Vendžou verslo centre pirmadienį atšauktos visos pamokos.

Honkongo observatorija prognozuoja, kad Hinnamnor palaipsniui judės į šiaurę, į Rytų Kinijos jūrą, o audros nešamo vėjo nuolatinis greitis sieks iki 175 km per valandą.

Japonijos pietinėje Okinavos saloje nurodyta gyventojams evakuotis, taip pat atšaukta skrydžių. Prognozuojama, kad taifūnas atneš intensyvių kritulių į Korėjos pusiasalį, todėl ten gali kilti potvynių.

Kinijos nacionalinis meteorologijos centras sekmadienio rytą paskelbė geltonąjį perspėjimą dėl taifūno ir įspėjo apie smarkias liūtis Džedziango šiaurės rytuose, Šanchajuje ir Taivane.

Laivams buvo liepta grįžti į uostą ir pasislėpti nuo vėjo. Meteorologijos centras taip pat paragino žmones nesirinkti į didelius susibūrimus nei patalpose, nei lauke.

Japonijoje taifūnas atnešė smarkių liūčių. Audra siautėjo Okinavoje ir aplinkinėse salose, keldamas potvynių grėsmę. Atšaukta daugiau kaip 100 skrydžių tarp šių salų ir pagrindinės pietinės Kiūšiū salos.

Japonijos nacionalinės televizijos NHK filmuotoje medžiagoje matyti, kaip audra purto medžius, o smarkus lietus daužosi į grindinį. Išigakio saloje buvo nuverstas mangų šiltnamis. Pagrindinėje Okinavos saloje, pasak žiniasklaidos, nugriuvę nesunkiai susižalojo du pagyvenę žmonės.

Taivane šeštadienį dėl smarkaus lietaus ir stipraus vėjo į prieglaudas buvo evakuota daugiau kaip 600 Naujojo Taibėjaus, Taojuano ir Sindžu apygardų gyventojų, pranešė salos Centrinė naujienų agentūra.

Taifūnas sukėlė nuošliaužą salos Miaoli apygardoje ir išvertė apie 100 pakelės medžių. Šeštadienį Taivane taip pat buvo atšaukta apie 40 skrydžių ir daugiau kaip 100 keltų reisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius