Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Derybos Minske: rusų žurnalistų išpuoliai ir baltarusių siūlymai žurnalistams kauštelėti

Derybos Minske, kur Vokietijos, Prancūzijos, Ukrainos ir Rusijos lyderiai derasi dėl taikos Ukrainoje, pasižymi ir keistais rusų žurnalistų išpuoliais. Be to, darbo sąlygos kai kuriuos iš Vakarų atvykusius žurnalistus turėtų nustebinti – belaukiant derybų rezultatų jiems siūloma vaišintis stipriaisiais alkoholiniais gėrimais.
Rusų žurnalistas
Rusų žurnalistas / Nuotr. iš „YouTube“

Dviem išpuoliais pasižymėjo rusų žurnalistai. 

Pirmasis incidentas įvyko jau prieš derybas. Dėl jo Rusijos televizijos žurnalistas Pavelas Zarubinas buvo išvytas iš Nepriklausomybės rūmų. Kuomet į rūmus ėjo Petro Porošenka, jis sušuko: „Kodėl jūsų kariai žudo taikius Donbaso gyventojus? 

Kitą kartą savo kolegas žurnalistus iš Ukrainos užsipuolė televizijos kanalo „LifeNews“ korespondentas Aleksandras Junaševas. Kaip socialiniame tinkle „Twitter“ rašė žurnalistė Olga Košelenko, vienas iš rusų žurnalistų puolė prie jų ir ėmė imituoti šuns lojimą. „Laimei, neįkando“, – parašė ji. 

VIDEO: Rusų žurnalisto išpuolis

Tuo tarpu Minskas demonstruoja, kas yra žurnalistų darbo sąlygos pagal baltarusišką supratimą. Nepriklausomybės rūmuose žurnalistams paruošti užkandžiai, o šalia jų – degtinė, trauktinė, šampanizuotas vynas „Sovetskoje šampanskoje“. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius