Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 13 /14:08

Derybose dėl Irano branduolinės programos vis dar neaiškus galutinis sprendimas

Iranas ir galingosios pasaulio valstybės dar turi išspręsti „svarbius klausimus“, kad galėtų sudaryti istorinę sutartį dėl šalies branduolinės programos, pirmadienį pareiškė iraniečių šaltinis, tvyrant lūkesčiams, kad susitarimas bus pasirašytas artimiausiu metu.
Derybos Austrijoje
Derybos Austrijoje / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Teheranas Iranas

„Vis dar esama kai kurių svarbių klausimų, ir mes sunkiai dirbame, kad juos išspręstume“, – naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis iš Irano derybininkų aplinkos 17-ąją Vienoje vykstančių diskusijų dieną.

Tuo tarpu Irano vyriausiasis derybininkas, šalies užsienio reikalų viceministras Abbasas Araghchi prieš pirmadienio derybininkų susitikimą šiitiškos respublikos žiniasklaidai pareiškė, jog tikisi, kad susitarimas bus pasiektas pirmadienio arba antradienio vakarą.

„Mes turime vilčių. Jei su Dievo valia išspręsime problemas ir jei sprendiniams pritars visos šalys... Negaliu nieko žadėti šiam vakarui ar rytdienos vakarui, bet vilties esama“, – sakė jis.

Kinijos užsienio reikalų ministras Wang Yi pirmadienį pareiškė, kad jau esama reikalingų sąlygų istoriniam susitarimui tarp Irano ir šešių galingųjų pasaulio valstybių sudaryti.

„Kinija mano, kad joks susitarimas negali būti tobulas, ir jau esama sąlygų mums pasiekti gerą susitarimą“, – sakė Kinijos diplomatijos vadovas žurnalistams, atvykęs į Vienoje 17-ą dieną vykstančias derybas dėl šiitiškos respublikos branduolinės programos.

„Manome, kad negali būti ir neturi būti jokių naujų atidėjimų“, – pridūrė Wang Yi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius