Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimtys migrantų įsiveržė į Ispanijos anklavą Šiaurės Afrikoje

Daugiau kaip 50 migrantų pirmadienį įsiveržė į Ispanijos valdą Šiaurės Afrikoje Melilją, masiškai kirsdami itin saugomą sieną, pranešė pareigūnai.
Ispanijos vėliava
Dešimtys migrantų įsiveržė į Ispanijos anklavą Šiaurės Afrikoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Maždaug 260 migrantų bandė prasiveržti pro spygliuotos vielos tvorą, skiriančią Melilją nuo Maroko teritorijos, bet dėl Ispanijos saugumo pajėgų veiksmų į anklavą pateko tik 53 migrantai, sakė Civilinės gvardijos vadas Jose Manuelis Santiago.

„Jie (migrantai) naudojo metalinius kablius ir svaidė akmenis į policiją“, – spaudos konferencijoje sakė J.M.Santiago.

Per šiuos įvykius buvo nesunkiai sužeistas vienas policininkas, areštuoti du migrantai, sakoma centrinės vyriausybės atstovo Meliljoje pareiškime.

Incidentas įvyko visoje Ispanijoje dėl koronaviruso galiojant karantino priemonėms. Tūkstančiai policininkų prižiūri, kad žmonės laikytųsi kelionių draudimo.

„Toliau dirbsime su Maroku, kad išvengtume tokių situacijų, neprarasime budrumo“, – sakė J.M.Santiago, kai jo buvo paklausta, ar karantino priemonės paveikė sienų saugumą.

Du Ispanijos anklavai Šiaurės Afrikoje – Melilja ir Seuta – yra vienintelės Europos Sąjungos teritorijos, turinčios sieną su Afrika.

Šimtai migrantų savaites ir mėnesius stovyklauja Maroko teritorijoje prie pat šių Ispanijos valdų, pasirengę pasitaikius progai perlipti sieną žyminčią tvorą ar nuplaukti į jas pakrante.

Per pirmuosius tris 2020 metų mėnesius 1 140 migrantų sugebėjo patekti į šiuos anklavus sausuma – tai 16 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį 2019 metais, rodo Ispanijos vidaus reikalų ministerijos skaičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius