-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 19 /13:21

Dešimtys turistų iš Kinijos sudegė autobuse Taivane

Mažiausiai 26 turistai iš Kinijos žuvo, kai Taivane užsidegė į oro uostą juos vežęs autobusas. Skelbiama, kad niekam nepavyko išsigelbėti gyvam, nors žmonės despratiškai stengėsi ištrūkti.
Degantis autobusas Taivane
Degantis autobusas Taivane / „Twitter“ nuotr.

Autobusu kinai buvo vežami į Taivano Taojuano miesto – penktojo pagal dydį šioje saloje – oro uostą.

Netrukus jie turėjo išskristi namo į Daliano miestą Kinijos šiaurės rytuose.

Skelbiama, kad transporto priemonėje buvo 24 turistai, jų gidas ir vairuotojas. Nė vienam išsigelbėti per gaisrą nepavyko. Kodėl įsiplieskė ugnis, dar nežinoma.

Ši netoli Taibėjaus įvykusi tragedija yra naujausia iš visos virtinės nelaimių, kurios iškėlė klausimų dėl saugumo Taivane.

Žiniasklaidos reportažuose buvo matyti, kad autobusas, iš kurio priekio veržėsi liepsnos, rėžėsi į greitkelio barjerą. Paskui pakelėje riogsojo išdegęs autobuso karkasas, iš kurio kilo tiršti dūmai.

Policijos atstovas sakė, kad autobusas užsidegė ir tada rėžėsi į užtvarą, bet priežasčių nenurodė.

„Visi žmonės autobuse žuvo, – sakė Nacionalinės ugniagesių agentūros atstovas Lin Kuan-chengas. – Šiuo etapu vis dar neaišku, kodėl nė vienas keleivis neištrūko iš autobuso.“

Keleiviai daužė autobuso langus šaukdamiesi pagalbos, kai vairuotojas staigiai pasuko prieš autobusui rėžiantis į užtvarą.

Aukų palaikai vis dar buvo autobuse, kai policininkai ir prokurorai tyrė nelaimės vietą, iš jos pranešė AFP fotografas.

Vienoje nuotraukoje, kurią paskelbė Honkongo laikraštis „South China Morning Post“, matyti du vyrai, bandantys išdaužti langus gesintuvais, ir uždarytos autobuso durys.

Taivano laikraštis „The Liberty Times“ citavo liudininką, sakiusį, kad keleiviai daužė autobuso langus šaukdamiesi pagalbos, kai vairuotojas staigiai pasuko prieš autobusui rėžiantis į užtvarą.

Vienas ugniagesys įvykio vietoje sakė, kad jiems atvykus, gyvų pagalbos šaukiančių žmonių tame autobuse nebebuvo.

24 ekskursantų – trijų vaikų, šešių vyrų ir 15 moterų – grupė buvo iš Kinijos šiaurės rytuose esančio Daliano miesto, nurodė Taivano vidaus reikalų ministerija.

Taip pat žuvo vairuotojas ir ekskursijos gidas taivaniečiai, patvirtino Nacionalinė ugniagesių agentūra.

Grupė važiavo į Taibėjaus pagrindinį Taojuano oro uostą 16 val. 30 min. skrydžiui atgal į Dalianą, po aštuonias dienas trukusios ekskursijos saloje. Nelaimė įvyko kelios minutės prieš 13 valandą.

Dėl kelių tragedijų Taivane buvo pradėti saugumo tyrimai.

2015 metų birželį vandens pramogų parke netoli Taibėjaus nuo scenos prožektorių skleidžiamo karščio užsidegė ant žiūrovų barstytas spalvotas krakmolas – tuomet žuvo 15 ir buvo sužeista dar daugiau kaip 500 žmonių. Tarp sužeistųjų buvo daug jaunuolių, kurie patyrė siaubingus nudegimus. To renginio organizatorius buvo įkalintas dėl aplaidumo.

2015 metų vasarį Taibėjuje į upę nukritus „Transasia“ lėktuvui, žuvo 43 jame buvę žmonės. Neseniai paskelbtoje tyrėjų ataskaitoje buvo patvirtinta, kad pilotas išjungė ne tą variklį, kai sugedo kitas. Oro bendrovei buvo nurodyta nuodugniai patikrinti saugumo procedūras ir mokymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius