Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje nuteisti transatlantinius lėktuvus planavę susprogdinti trys sąmokslininkai

Trys britai, planavę skystomis bombomis sprogdinti per Atlantą į JAV skrendančius lėktuvus, nuteisti kalėti iki gyvos galvos.
Sąmokslininkai buvo nuteisti
Sąmokslininkai buvo nuteisti. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusią savaitę teismas pripažino trijų vyrų kaltę – jog jie, siekdami nužudyti daugybę žmonių, buvo susimokę savadarbiais sprogmenimis sprogdinti lėktuvus virš Atlanto.

Įtariamieji buvo sulaikyti 2006 metais, o po to visame pasaulyje imtasi žymiai griežtesnių saugumo priemonių, tarp kurių – uždrausta įsinešti į lėktuvo saloną daugiau kaip 100 ml skysčių.

Trys iš Pakistano kilę vyrai 2006-ųjų rugpjūtį rengėsi susprogdinti septynis lėktuvus, kuriais skrenda daugiau kaip po 200 keleivių iš Londono Hitrou oro uosto į JAV ir Kanados miestus. Sprogmenis jie būtų įsinešę į lėktuvą gaivinančiųjų gėrimų buteliuose.

Teismas kaltuosius, kurie visi trys yra musulmonai, nuteisė kalėti iki gyvos galvos. Grupės vadovas 28-erių Abdulla Ahmedas Ali už grotų turės praleisti mažiausiai 40 metų, 29-erių Assadas Sarwaras – mažiausiai 36 metus, 28-erių Tanviras Hussainas – 32 metus, pranešė „Press Association.“
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius