-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos opozicijos partijos vienijasi, kad užblokuotų „Brexit“ be sutarties

Didžiosios Britanijos opozicijos partijos pirmadienį susitiko planuoti, kaip būtų galima užblokuoti Jungtinės Karalystės išstojimą iš Europos Sąjungos be jokio susitarimo ir prieš parlamento valią.
Didžiosios Britanijos gatves užplūdo protestuotojai
Didžiosios Britanijos gatves užplūdo protestuotojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žaliųjų partijos lyderė Caroline Lucas pirmadienį sakė, jog opozicija „visiškai vieninga dėl [„Brexit“] be sutarties stabdymo“.

Politinės organizacijos, įskaitant Leiboristų partiją ir Škotijos nacionalinę partiją, susirūpinusios, kad valdančiajai Konservatorių partijai priklausantis ministras pirmininkas Borisas Johnsonas gali nesilaikyti naujo įstatymo, įpareigojančio jį siekti, kad „Brexit“ terminas būtų dar kartą atidėtas, jeigu nepavyktų laiku pasiekti „skyrybų“ susitarimo su Bendrija.

Britanija ketina išstoti iš ES spalio 31-ąją, tačiau ji galėtų prašyti leidimo atidėti šį terminą, o blokas tokį prašymą galėtų patenkinti. Tačiau B.Johnsonas sakė planuojantis, kad JK išstos numatytu laiku – su „Brexit“ sutartimi arba be jos.

Pasak C.Lucas, opozicijos partijos toliau susitikinės ir tarsis dėl taktikos. Ji užsiminė, kad kol kas neplanuojama skelbti balsavimo dėl nepasitikėjimo B.Johnsono vyriausybe, dėl kurio premjeras gali būti nuverstas.

Šiuo metu ES pirmininkaujančios Suomijos premjeras Antti Rinne savo ruožtu sakė, kad Britanijai lieka vis mažiau laiko pateikti naują ir įtikinimą „Brexit“ pasiūlymą.

Po susitikimo Prahoje su Čekijos premjeru Andrejumi Babišu A.Rinne sakė, kad geriausias Britanijos sklandaus išstojimo išstojimo iš ES scenarijus būtų laikytis jau anksčiau Londono ir Briuselio suderintos sutarties, nors britų parlamentas ją jau triskart atmetė.

„Padėtis Britanijoje neaiški, ir niekas nežino, kokia kuo visa tai baigsis“, - pažymėjo A.Babišas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius