Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Die Welt“ sprendimui įdarbinti M.Ovsianikovą – griežta kritika: tai žiauru ir absurdiška

Marina Ovsianikova, anksčiau šiais metais Rusijos valstybinio „Pirmojo kanalo“ žinių tiesioginiame eteryje surengusi protesto akciją prieš invaziją į Ukrainą, atsipirko trumpu areštu ir kuklia kelių šimtų eurų bauda. Ji toliau gyvena Maskvoje. Keista vien tai, bet analitikams, su kuriais bendravo 15min, dar nuostabiau tai, kad M.Ovsianikovą nutarė įdarbinti įtakingas Vokietijos leidinys „Die Welt“.
Marina Ovsianikova
Marina Ovsianikova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į Varšuvą iš Kyjivo anksčiau pabėgusi politologė Marija Zolkina 15min teigė, kad žinia apie M.Ovsianikovos ir „Die Welt“ bendradarbiavimą buvo tarsi spjūvis į veidus šimtams Ukrainos žurnalistų.

„Skirtingai nei ši rusė, jie puikiai geba kurti objektyvią žurnalistiką pagal visus BBC kanonus, bet dabar yra priversti sėdėti be darbo. Tokių žmonių daug“, – kalbėjo M.Zolkina, atkreipusi dėmesį, kad M.Ovsianikova kaip tik yra dirbusi tik propagandiniuose organuose.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius 15min vis dėlto priminė, kad ir Lietuvoje, kai šalis atkūrė nepriklausomybę, daug žiniasklaidos darbuotojų turėjo staigiai susigaudyti visiškai kitokioje informacinėje aplinkoje. Vieniems tai esą pavyko puikiai, o kitiems – toli gražu ne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius