Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

„Dievo bausmė“: Ukrainos žvalgyba paaiškino, kas vyksta Rusijoje

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovas spaudai Andrijus Jusovas sako, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atnešė karą ir mirtį ne tik Ukrainai, bet ir savo šalies teritorijai, rašo UNIAN.
Sprogimas Maskvoje
Sprogimas Maskvoje

Tai jis sakė teletilto eteryje, pažymėdamas, kad „Rusijos visiškos invazijos į Ukrainą“ pasekmės dabar vyksta Maskvoje.

„Ir demonstracija visam pasauliui, kad „antroji armija“, žinoma, nėra antroji pasaulyje, ir ji nesugeba susidoroti net su savo sostinės gynyba. Vyksta Dievo bausmė. Ir mes dirbame toliau“, – sakė A.Jusovas.

Ukrainos žvalgybos atstovas pridūrė, kad V.Putino režimas vis mažiau kontroliuoja padėtį Rusijoje.

„Užuot gynę savo šalį ir savo dangų, jie įsitraukia į genocidinį karą prieš kitą nepriklausomą valstybę, kuri nieko nepuolė“, – pažymėjo A.Jusovas.

Atsakydamas į klausimą, ar V.Putinas savo rankomis atnešė karą rusams, A.Jusovas pabrėžė, kad tai yra „vienareikšmis faktas“.

„Nuo pat Ukrainos užpuolimo, nuo bandymo aneksuoti Krymą ir faktinio karo Ukrainos Donbase, ir, žinoma, po visiškos invazijos, V.Putinas atnešė karą, mirtį ne tik Ukrainai, bet ir vadinamosios Rusijos Federacijos teritorijai“, – sakė žvalgybos pareigūnas.

Jis pridūrė, kad šiai dienai jau yra nemažai žuvusių, suluošintų ir sužeistų rusų įsibrovėlių, kurie atvyko į Ukrainą žudyti, plėšti ir prievartauti.

„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos kariai
„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos kariai

„Jau yra tūkstančiai ir tūkstančiai, dešimtys tūkstančių vanagų. Žinoma, tai nuosprendis ir režimui, ir šiai valstybei“, – sakė Andrijus Jusovas.

Žvalgybos pareigūnas taip pat pažymėjo, kad Rusijoje nėra visuomenės, kuri būtų pasirengusi demokratiškai ginti savo teises, savo interesus ir tai yra šios valstybės problema.

„AP“/„Scanpix“/Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
„AP“/„Scanpix“/Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

„Taip, V.Putinas atnešė karą į Rusiją. Žinoma, užpuolė ne Ukraina. V.Putinas ir jo režimas, jo pakalikai, turėdami tylų daugumos rusų sutikimą, patys atnešė karą, destrukciją, mirtį į savo valstybę“, – pabrėžė A.Jusovas.

Sprogimai Rusijoje: kas žinoma

Kaip jau buvo pranešta, rugpjūčio 9 d. keliuose Rusijos regionuose įvyko galingi sprogimai. Vėliau tapo žinoma, kad į šiaurės rytus nuo Maskvos, Sergijev Posado mieste, pakilo aukštas dūmų stulpas.

Rusijos žiniasklaida teigė, kad sprogimas įvyko pirotechnikos sandėlyje, kurį Zagorsko optikos ir mechanikos gamyklos teritorijoje nuomojosi privati bendrovė, beveik 50 km nuo Maskvos.

Karinis ekspertas Antonas Michnenko sakė, kad gamyklos teritorijoje yra nemažai įvairių rūšių parduotuvių. Be to, kai kurios patalpos išnuomotos privačioms bendrovėms.

Per incidentą žuvo vienas žmogus, daugiau kaip 60 buvo sužeista ir dar 12 laikomi dingusiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius