-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 27 /07:59

Nedidele persvara laimėjusi Brazilijos rinkimus Dilma Rousseff ragina laikytis vienybės

Brazilijos kairiųjų prezidentė Dilma Rousseff sekmadienį nedidele persvara buvo perrinkta antrai kadencijai ir po labiausiai skaldančios rinkimų kovos nuo šalies grįžimo prie demokratijos 1985-aisiais paragino laikytis vienybės.
Dilma Rousseff
Dilma Rousseff / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Rousseff, pirmoji septintos pagal dydį pasaulio ekonomikos prezidentė moteris, gavo 51,64 proc. balsų, o jos varžovas, verslo favoritas Aecio Nevesas – 48,36 proc. balsų, paskelbė rinkimų pareigūnai, suskaičiavę daugiau kaip 99 proc. atiduotų balsų.

Po tulžingos rinkimų kampanijos, kuri suskaldė šalį į neturtingą šiaurę ir turtingesnius pietus, D.Rousseff pelnė pakankamai itin svarbių vidurinės klasės balsų industrializuotuose šalies pietryčiuose, kurių pakako jos Darbininkų partijos (PT) ketvirtai iš eilės pergalei.

66 metų buvusi kairiųjų partizanė, kuri 1964-1985 metų diktatūros laikais buvo kalinta ir kankinta, paragino laikytis vienybės ir pažadėjo dialogą, kad Brazilija sulauktų pokyčių, kurių, pasak jos, nori rinkėjai.

„Ši prezidentė yra atvira dialogui. Tai pagrindinis mano antros kadencijos prioritetas“, – sakė ji šalininkams sostinėje Brazilijoje, vilkėdama baltai ir stovėdama šalia dvi kadencijas dirbusio savo pirmtako Luizo Inacio Lulos da Silvos.

Po ketverius metus trukusio vangaus ekonomikos augimo ir šiemet prasidėjusios recesijos prezidentė pripažino, kad jos pačios pažangumo pažymėjimą reikia gerinti, ir pažadėjo kovoti su korupcija.

„Noriu būti daug geresnė prezidentė, nei buvau iki šiol“, – sakė ji, paskelbusi „raginimą dėl taikos ir vienybės“.

54 metų senatorius A.Nevesas sakė paskambinęs D.Rousseff jos pasveikinti.

„Pasakiau jai, kad prioritetas turėtų būti suvienyti Braziliją“, – sakė jis nusivylusiems šalininkams Belo Orizontėje, kur dvi kadencijas dirbo kaip Minas Žeraiso valstijos gubernatoriumi.

Ir D.Rousseff, ir A.Nevesas yra kilę iš šios pietrytinės valstijos, kurioje prezidentė gavo 52,4 proc. balsų, o jos varžovas – 47,6 proc. balsų.

Brazilijos politikai turi posakį, kad kas laimi Minas Žeraisą, tas laimi Braziliją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius