-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dominicue'o Strausso-Kahno kaltintoja prie bylos pridėjo dar vieną pareiškimą

Viešbučio kambarinės, kuri apkaltino Dominique'ą Straussą-Kahną lytine prievarta, advokatai antradienį pridėjo dar vieną kaltinimą prie jos iškelto civilinio ieškinio – pasinaudodami retai taikomu Niujorko miesto įstatymu dėl „lyties motyvuoto smurto“.
Dominique'as Straussas-Kahnas su žmona
Dominique'as Straussas-Kahnas su žmona / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pataisytame ieškinyje Nafissatou Diallo teigia, kad buvęs Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovas į ją nusitaikė iš neapykantos moterims, ir remiasi Lyties motyvuoto smurto aukų apsaugos įstatymu.

„Atsakovas įvykdė smurtinį nusikaltimą ieškovės atžvilgiu, nes ji yra moteris, ir, bent iš dalies, dėl to, kad jis jaučia priešiškumą moterims“, – sakoma ieškinyje, kuris buvo pateiktas Niujorko Bronkso rajone, kur gyvena N.Diallo.

N.Diallo teigia, kad D.Straussas-Kahnas 2011 metų gegužę užpuolė ją savo viešbučio numeryje ir privertė atlikti oralinio sekso aktą. 

Dėl šios naujos formuluotės gali būti lengviau pateikti įrodymus apie D.Strausso-Kahno ankstesnį lytinį gyvenimą, kurie kartais gali būti laikomi nepriimtinais ir nesvarbiais, jeigu tiesiogiai neatspindi atsakovo ketinimų.

„Atsižvelgiant į tai, jog vienas šio ieškinio įrodymo elementų yra parodyti, kad to užpuolimo tikslas buvo pagrįstas (priklausomybe) lyčiai, mums bus daug lengviau pateikti kitų lytinių aktų be abiejų partnerių sutikimo (atvejus), kurie rodo Straussą-Kahną juos prieš moteris įvykdžius dėl jų lyties“, – sakė vienas N.Diallo advokatų Douglasas Wigdoras.

D. Strausso-Kahno advokatai neatsiliepė į prašymus pakomentuoti.

N.Diallo teigia, kad D.Straussas-Kahnas 2011 metų gegužę užpuolė ją savo viešbučio numeryje ir privertė atlikti oralinio sekso aktą. Vėlesnis jo areštas ir atsistatydinimas iš TFV vadovo posto padarė galą visiems jo planams, kuriuos jis galėjo turėti dėl dalyvavimo Prancūzijos prezidento rinkimuose.

Baudžiamąją bylą D.Straussui-Kahnui prokurorai vėliau nutraukė, nes N.Diallo jiems melavo apie savo praeitį ir skirtingais atvejais skirtingai pasakojo apie savo veiksmus po susidūrimo su D.Straussu-Kahnu.

Praėjusią savaitę D.Straussas-Kahnas iškėlė kambarinei atsakomąjį ieškinį, kuriame tvirtina, kad minimas incidentas įvyko abiejų šalių sutikimu ir kad ji jį apšmeižė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius