-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 16 /12:54

Donaldas Trumpas britams: „Jūs tikrai nebūsite eilės gale“

JAV Respublikonų partijos kandidatas į prezidento postą Donaldas Trumpas pareiškė, kad Didžioji Britanija neatsidurs eilės gale pasirašyti prekybos susitarimą su Amerika, jei birželį vyksiančiame referendume nubalsuos už pasitraukimą iš Europos Sąjungos.
Donaldas Trumpas atvyksta į susitikimą su Paulu Ryanu
Donaldas Trumpas atvyksta į susitikimą su Paulu Ryanu / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Šie D.Trumpo komentarai prieštarauja JAV prezidento Baracko Obamos praėjusį mėnesį išsakytai pozicijai, kai jis ragino britus birželio 23-osios referendume pasisakyti už tolesnę narystę Bendrijoje.

Respublikonų kandidatas tai pareiškė duodamas interviu televizijai ITV, kuris bus parodytas pirmadienį. Sekmadienį kanalas parodė šio interviu ištraukas.

Nekilnojamojo turto magnatas jau anksčiau yra sakęs, jog mano, kad Britanijai sektųsi geriau pasitraukus iš ES.

Paklaustas, ar Jungtinė Karalystė būtų eilės pradžioje pasirašyti su JAV prekybos susitarimą, jei šalis pasitrauktų iš ES, o jis būtų išrinktas prezidentu, D.Trumpas atsakė: „Nenoriu sakyti „priekyje“ ar dar kažko“.

„Noriu pasakyti, kad ketinu su visais elgtis sąžiningai, t. y. man bus visiškai nesvarbu, ar jie yra Europos Sąjungoje, ar ne“, – sakė milijardierius.

„Jūs tikrai nebūtumėte eilės gale, tai galiu jums pasakyti“, – pridūrė D.Trumpas.

Praėjusį mėnesį per vizitą Londone prezidentas B.Obama per bendrą spaudos konferenciją su Jungtinės Karalystės ministru pirmininku Davidu Cameronu sakė, kad buvimas ES nare didina Britanijos įtaką pasaulyje.

Paklaustas, kas nutiktų britams nubalsavus už pasitraukimą iš Bendrijos, B.Obama sakė, kad šalis galėtų sudaryti prekybos susitarimą su Jungtinėmis Valstijomis, tačiau tai įvyktų negreit.

„Jungtinė Karalystė būtų eilės gale“, – sakė prezidentas.

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad Britanijos narystės ES priešininkų ir šalininkų stovyklos šiuo metu yra apylygės.

Nežada gerų santykių su premjeru

Interviu televizijos ITV pirmadienio ryto laidai „Good Morning Britain“ D.Trumpas taip pat pavadino storžieviu naująjį Londono merą Sadiqą Khaną, kuris yra pareiškęs, kad verslo magnatas „neišmano apie islamą“.

D.Cameronas neišsižadėjo savo komentarų, kuriuose numanomo JAV Respublikonų partijos kandidato į prezidento postą raginimą uždrausti musulmonams įvažiuoti į JAV pavadino „sėjančiu nesantaiką, kvailu ir klaidingu“.

Paprašytas pakomentuoti britų premjero požiūrį, D.Trumpas sakė: „Atrodo, mūsų santykiai nebus labai geri. Kas žino, tikiuosi su juo palaikyti gerus ryšius, bet jis bet kuriuo atveju nenori spręsti tos problemos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius