Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donaldas Trumpas mažindamas įtampą Artimuosiuose Rytuose likus 10 minučių atšaukė smūgius Iranui

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, kad JAV yra pasiruošusios bet kurią akimirką duoti atkirtį amerikiečių bepilotį lėktuvą numušusiam Iranui, bet atskleidė, kad jis atšaukė raketų smūgius likus 10 minučių iki jų paleidimo, sužinojęs, jog dėl to galėjo žūti apie 150 žmonių.
Donaldas Trumpas Londone
Donaldas Trumpas mažindamas įtampą Artimuosiuose Rytuose atšaukė smūgius Iranui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas penktadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad Vašingtonas niekada neleis Iranui turėti branduolinio ginklo. Vis tik jis pabrėžė, kad neskuba atsakyti į JAV žvalgybos bepiločio orlaivio numušimą virš Hormūzo sąsiaurio.

Toks pareiškimas yra naujausias ženklas, kad amerikiečių lyderis nenori eskaluoti konfrontacijos su Teheranu, nors D.Trumpas neatmetė galimybės, kad JAV gali suduoti smūgių ateityje.

Jis nurodė, kad JAV įvestos sankcijos paralyžiuoja Irano ekonomiką ir kad Vašingtonas ruošiasi paskelbti daugiau baudžiamųjų priemonių.

Iranas teigia, jog amerikiečių orlaivį numušė, kai šis ketvirtadienį anksti ryte įskrido į šalies oro erdvę, bet Vašingtonas tvirtina, kad dronas skraidė virš tarptautinių vandenų Hormūzo sąsiauryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius