Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas nacionalinio saugumo patarėjo postą siūlo Kremliaus propagandai dirbusiam kariškiui

Naujai išrinktas JAV prezidentas Donaldas Trumpas vieną svarbiausių savo kabinete postų – nacionalinio saugumo patarėjo – pasiūlė į pensiją išėjusiam leitenantui generolui Michaelui T.Flynnui, skelbia JAV žiniasklaida.
Michaelas Flynnas
Michaelas Flynnas / „Scanpix“/AP nuotr.

57 metų Michaelas T.Flynnas aktyviai agitavo balsuoti už D.Trumpą rinkimų kampanijos metu. Tiesa, jo asmenybė kelia labai daug klausimų. Ne kartą griežtai musulmonų klausimu pasisakęs kariškis savo kolegų buvo kaltinamas ir įtartinomis simpatijomis Kremliui.

Praėjusių metų gruodžio mėnesį leitenantas generolas Michaelas T.Flynnas dalyvavo Kremliaus propagandos ruporo „Russia Today“ iškilmingoje šventėje, kurioje sėdėjo šalia Vladimiro Putino.

Kaip kviestinis ekspertas jis ne kartą pasisakė „Russia Today“ eteryje, kur ragino Maskvą ir Vašingtoną suvienyti jėgas prieš bendrus iššūkius tiek Vidurio Rytuose, tiek kitose pasaulio vietose.

M.T.Flynnas viešai pripažino, kad Rusijos lyderis V.Putinas yra diktatorius, tačiau pabrėžė, kad jis elgiasi protingai ir apsukriai, siekdamas savo tikslų.

Leitenantas generolas ne kartą kritikavo Baracko Obamos administracijos veiksmus ir net viešai pareiškė, kad būtent ji atsakinga dėl „Islamo valstybės“ iškilimo.

Jei M.T.Flynnas sutiks užimti patarėjo nacionalinio saugumo klausimais postą, būtent jam teks atsakomybė formuoti D.Trumpo nuomonę gynybos ir atsako į karinius iššūkius klausimais.

Itin kritiškai vertinamos televizijos „Russia Today“ eteryje yra pasisakęs ir pats D.Trumpas, kurio kampanijos atstovai vėliau teisinosi nežinojo, jog pokalbis su žurnalistu Larry Kingu pasirodys būtent ten.

Šią savaitę D.Trumpas turėtų susitikti su Japonijos premjeru Shinzo Abe bei surengti netikėtą susitikimą su jį griežtai kritikavusiu respublikonų partijos atstovu, buvusiu kandidatu į JAV prezidento postą Mittu Romney.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius