Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas pasiūlė Vladimirui Putinui pagalbą kovoje su miškų gaisrais

Rusijos ir JAV prezidentai Vladimiras Putinas ir Donaldas Trumpas trečiadienį telefonu aptarė Rusijoje siaučiančius miškų gaisrus, ir amerikiečių lyderis pasiūlė Maskvai pagalbą.
Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino susitikimas Helsinkyje
Donaldo Trumpo ir Vladimiro Putino susitikimas Helsinkyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien vakare amerikiečių iniciatyva įvyko Vladimiro Putino pokalbis telefonu su Donaldu Trumpu. JAV prezidentas pasiūlė pagalbą Rusijai kovojant su miškų gaisrais Sibire“, – trečiadienį naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė Kremliaus spaudos tarnyba.

„Rusijos prezidentas pareiškė nuoširdžią padėką už parodytą dėmesingumą, pagalbos siūlymą ir paramą. Vladimiras Putinas pažymėjo, kad Rusija prireikus ja pasinaudos“, – sakoma pranešime.

„Scanpix“/AP nuotr./Miško gaisras Sibire
„Scanpix“/AP nuotr./Miško gaisras Sibire

„Tuo pačiu Vladimiras Putinas informavo amerikiečių kolegą, kad Sibire jau sukurta galinga aviacijos grupuotė kovai su gaisrais. Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos ataskaitos rodo, kad su tam tikrais sunkumais, bet sprendžiami lėktuvų ir sraigtasparnių degalų papildymo ir paskirstymo klausimai“, – nurodė Kremlius.

„Rusijos prezidentas JAV prezidento žingsnį įvertino kaip pažadą, kad ateityje pavyks atkurti visapusiškus santykius tarp abiejų šalių, – sakoma pranešime. – Rusijos ir JAV prezidentai susitarė tęsti kontaktus ir telefonu, ir per asmeninius susitikimus.“

Nepaisant neeilinių skubių priemonių, Rusijoje per parą atsirado 18 naujų miškų gaisrų židinių, ketvirtadienį pranešė tarnybos. Nurodoma, kad gaisrų židiniai aktyviai gesinami.

Bendrai miškų gaisrai apėmė daugiau kaip 3 mln. hektarų.

„Scanpix“/AP nuotr./Miško gaisras Sibire
„Scanpix“/AP nuotr./Miško gaisras Sibire

„Per praėjusią parą Rusijoje likviduoti 29 miškų gaisrai 404 ha plote. Rugpjūčio 1 dieną 0 val. Maskvos (ir Lietuvos) laiku RF teritorijoje degė 165 miško gaisrai 116 089 ha plote, dėl kurių vyko aktyvaus gesinimo darbai“, – ketvirtadienį „Interfax“ sakė aviacinės miškų apsaugos įstaiga „Avialesoochrana“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius