Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donaldas Trumpas pildo pažadus – įsakė statyti sieną Meksikos pasienyje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pildo per rinkimų kampaniją dalintus skambius pažadus. Trečiadienį jis pasirašė įsaką pradėti statyti kelių tūkstančių kilometrų ilgio sieną, atribosiančią JAV nuo Meksikos, pranešė CNN.
JAV ir Meksikos pasienis
JAV ir Meksikos pasienis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas tai pat pasirašė kitą įsaką, kuriuo bus mažinamas finansavimas tiems JAV miestams, kurie bus laikomi prieglobsčiu nelegaliems migrantams. Be to, šiais dokumentais naikinama praktika, kai sulaikyti dokumentų neturintys nelegalūs migrantai būdavo paleidžiami į laisvę iki teismo dienos.

Įsakuose kalbama ir apie sustiprintą JAV bei Meksikos sienos apsaugą ir spartesnį nelegalių migrantų deportavimą iš šalies.

Duodamas interviu „ABC News“ D.Trumpas pareiškė, kad sienos statyba prasidės po kelių mėnesių, bet milžiniško projekto planavimo darbai „prasidės jau netrukus“.

D.Trumpas patvirtino, kad planuojama sieną statyti iš federalinių lėšų, o po to bus siekiama tas lėšas atgauti iš Meksikos – tai, ką jis jau žadėjo per rinkimų kampaniją. Meksika tokioms D.Trumpo idėjoms visą laiką griežtai prieštaravo, bet naujasis JAV prezidentas trečiadienį pareiškė, kad derybos su Meksika prasidės „gana greitai“.

„Aš jums sakau – už sieną bus sumokėta. Tai gali būti tam tikra komplikuota užmokesčio forma. Bet Meksikai tai irgi išeis į gera“, – neaiškiai kalbėjo D.Trumpas.

Imigracijos aktyvistai pastebi, kad po šių įsakų pasirašymo nelieka didelių abejonių, kad tikroji D.Trumpo, kaip prezidento, imigracijos politika nesiskirs nuo jo retorikos rinkimų kampanijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius