-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas rengia apynasrį kritiškai žiniasklaidai?

JAV prezidentas Donaldas Trumpas niršta dėl nesuvaldomos konfidencialios informacijos upės, kuri iš Baltųjų rūmų ir svarbiausių JAV tarnybų teka į kritiškos žiniasklaidos rankas. Penktadienį Jungtinių Valstijų prezidentas užsiminė norintis iš žurnalistų atimti vieną svarbų įrankį.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šis įrankis – tai anoniminių šaltinių naudojimas. Žiniasklaidoje pakankamai dažna praktika, kai jautrią informaciją pateikęs asmuo prašo likti nežinomas. Būtent tokie žmonės pastaruoju metu maitina daugelį D.Trumpo nemylimų žiniasklaidos kanalų prezidentui neparankia informacija.

Štai, CNN šaltinių dėka atskleidė, kad D.Trumpo administracija reikalavo, kad FTB paneigtų žinias, jog prezidento rinkimų metu D.Trumpo komandos žmonės palaikė ryšį su Rusijos žvalgybos agentais.

Kaip rašo „The Guardian“, galbūt reaguodamas į šią žinią, D.Trumpas skėlė ilgą monologą apie žiniasklaidą penktadienio susitikime su partiečiais. Savo kalboje JAV prezidentas pareiškė manantis, kad iš žurnalistų turėtų būti atimta teisė cituoti anoniminius šaltinius.

„Jiems neturėtų būti leidžiama naudotis šaltiniais, prie kurių nenurodyta pavardė“, – pareiškė D.Trumpas.

Kritišką žiniasklaidą JAV prezidentas kaltina šaltinių išgalvojimu – esą anoniminiai šaltiniai atsiranda ten, kur nėra jokio šaltinio. Ironiška, bet patys Baltieji rūmai buvo priversti patvirtinti CNN pranešimą apie kreipimąsi į FTB – tik pateikiant D.Trumpui parankesnį kontekstą.

Beje, D.Trumpo susitikime su konservatyviojo Respublikonų partijos sparno atstovais užfiksuotas nemalonus incidentas. Tarp D.Trumpo rėmėjų buvo mosuojančių vėliavėlėmis su JAV prezidento pavarde, kurių spalvos identiškos Rusijos vėliavai. Pranešama, kad renginio personalas vėliavėles žaibiškai surinko ir pašalino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius