Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 12 /19:06

Donaldas Trumpas ruošimąsi jo apkaltai pavadino „absoliučiai juokingu“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pavadino pasiruošimą jo apkaltos procesui JAV Kongrese „absoliučiai juokingu“ ir pareiškė, kad juo keliamas „milžiniškas pyktis“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prie Baltųjų rūmų lipdamas į prezidentinį sraigtasparnį „Marine One“ prieš kelionę į Teksasą D.Trumpas trečiadienį jam gresiančią apkaltą Atstovų Rūmuose pavadino „didžiausios raganų medžioklės politikos istorijoje tęsiniu“.

Likus vos aštuonioms dienoms iki kadencijos pabaigos D.Trumpas yra paliktas daugybės buvusių savo bendražygių, užblokuotas socialinių tinklų ir laukiantis jam gresiančios antros apkaltos už riaušių prieš JAV Kongresą kurstymą sausio 6 dieną.

VIDEO: Paviešinta, kaip šturmas atrodė JAV Kapitolijaus viduje – FTB prašo visuomenės padėti atpažinti riaušininkus

D.Trumpo kelionė į Alamą, kur jis turėtų girtis sėkme įgyvendinant savo pažadą pastatyti sieną JAV ir Meksikos pasienyje, yra pirmas viešas prezidento pasirodymas po to, kai tūkstančiai jo pakurstytų šalininkų šturmavo Kongresą.

Nors Alamas – tai ne ta garsioji tvirtovė, esanti kitoje Teksaso valstijos dalyje, respublikonui tai bus viena paskutinių prezidentinių kelionių.

Nuo lapkričio 3 dienos rinkimų nekilnojamojo turto magnatas atkakliai nepagrįstai kartojo, kad tikrasis rinkimų nugalėtojas yra jis, o ne demokratas Joe Bidenas. Praėjusį antradienį savo kalboje, kurią laiko „visiškai derama“, jis paragino savo šalininkų minią „pademonstruoti jėgą“.

D.Trumpo retorikos pakurstyta minia įsivežė į Kongresą, susirėmė su policija, niokojo įstatymų leidėjų kabinetus ir privertė išsigandusius Kongreso narius laikinai nutraukti J.Bideno pergalės patvirtinimo procedūrą.

VIDEO: 15/15: Speciali laida. Trumpo šalininkai šturmavo Kapitolijų. Valdžios pasikeitimo krizė

Ši krizė paskatino daugelį buvusių D.Trumpo šalininkų verslo ir sporto pasaulyje nuo jo nusigręžti.

Kongrese, kur Respublikonų partija keturis metus buvo tapusi šio populistinio lyderio įkaite, prezidento nepalaikė net tokie jam atsidavę politikai kaip įtakingas respublikonų senatorius Lindsey Grahamas, paraginęs D.Trumpą pripažinti pralaimėjimą rinkimuose.

Tačiau D.Trumpas iki šiol nenusileidžia.

Jis iki šiol nepasveikino J.Bideno su pergale ir neparagino savo šalininkų palaikyti išrinktąjį prezidentą po jo inauguracijos sausio 20 dieną. Toks politinės vienybės gestas yra laikomas visiškai įprastu po rinkimų Jungtinėse Valstijose.

Kaip pranešė portalas „Axios“, D.Trumpas ir Atstovų Rūmų mažumos lyderis respublikonas Kevinas McCarthy antradienį turėjo audringą pokalbį telefonu, per kurį D.Trumpas tikino, kad Kongresą šturmavo grupės „Antifa“ aktyvistai, o ne jo rėmėjai.

„Tai ne „Antifa“, – atsakė K.McCarthy. – Aš tai žinau, aš ten buvau.“

Pranešama, kad D.Trumpui toliau stumiant savo sąmokslo teoriją, kad jis yra tikrasis rinkimų nugalėtojas, K.McCarthy jį esą pertraukė pareiškęs: „Liaukitės. Viskas baigta. Rinkimai baigėsi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius