-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas sako galbūt dalyvausiąs JAV ambasados atidaryme Jeruzalėje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pareiškė, kad kitą mėnesį galbūt vyks į Izraelį ir atidarys naująją Amerikos ambasadą Jeruzalėje.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpo administracijos vasarį paskelbtas sprendimas perkelti JAV ambasadą iš Tel Avivo sukėlė viso arabų pasaulio pyktį, o ypač palestiniečių, kurie laiko Rytų Jeruzalę savo būsimos valstybės sostine.

Prezidentas pareiškė nesigailįs dėl sprendimo pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine ir papasakojo žurnalistams, kad atmetė 1 mlrd. dolerių (830 mln. eurų) įvertintą 10 metų planą pastatyti visiškai naują ambasadą, o pritarė 300–400 tūkst. dolerių (250–330 tūkst. eurų) investicijoms į dabartinio JAV konsulato rekonstrukciją.

„Galbūt vyksiu. Labai tuo didžiuojuosi," – penktadienį per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kanclere Angela Merkel Baltuosiuose rūmuose sakė D.Trumpas.

Izraelis laiko Jeruzalę savo „amžina ir nedalijama sostine“, o palestiniečiai teigia, kad miesto statusą turi nustatyti galutinis taikos susitarimas ir kad ambasados perkėlimas sužlugdys vadinamąjį dviejų valstybių sprendinį.

Iki šiol JAV ambasada buvo įsikūrusi Tel Avive, o Jeruzalėje veikia atskiras generalinis konsulatas, atstovaujantis Amerikos interesams palestiniečių teritorijose.

JAV ambasada ateityje persikels į naują specialiai pastatytą pastatą, tačiau iš pradžių Amerikos diplomatai dirbs šiuo metu rekonstruojamame Jeruzalės konsulate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius