-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 18 /09:37

Donaldas Trumpas skelbia apie energetikos sekretoriaus Ricko Perry pasitraukimą

Donaldas Trumpas ketvirtadienį paskelbė, kad energetikos sekretorius Rickas Perry, kurį įtraukė JAV prezidento apkaltos tyrimas, atsistatydina.
Rickas Perry
Rickas Perry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rickas atliko fantastišką darbą Energetikos departamente, bet atėjo laikas – treji metai yra ilgas laikas. Mes jau turime jam pamainą“, – sakė D.Trumpas, lankydamasis Teksase.

Pranešimas pasirodė kitą dieną po interviu, kuriame R.Perry sakė, kad D.Trumpo nurodymu bendravo su prezidento asmeniniu advokatu Rudy Giuliani dėl įtariamos korupcijos Ukrainoje.

R.Perry tapo dar vienu iš virtinės aukšto rango pareigūnų, pasitraukusių iš D.Trumpo administracijos.

D.Trumpui gresia apkalta už spaudimą Ukrainos prezidentui atlikti tyrimą dėl JAV prezidento politinio varžovo prieš 2020 metų rinkimus.

„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas
„Scanpix“/AP nuotr./Donaldas Trumpas

Apkaltos tyrimą vykdantys Atstovų Rūmų demokratai praėjusią savaitę pareikalavo R.Perry iki spalio 18 dienos perduoti dokumentus apie jo reikalus su Ukraina.

R.Perry vykdė D.Trumpo „energetinio dominavimo“ politiką, kuri apėmė JAV iškastinio kuro pardavimo Ukrainai ir kitoms šalims didinimą, ir prižiūrėjo smarkų iškastinio kuro gavybos padidėjimą.

Pasak D.Trumpo, R.Perry jam apie savo planus atsistatydinti pasakė prieš kelis mėnesius ir pasitrauks metų pabaigoje.

Laikraštis „The New York Times“ rašė, kad D.Trumpas anksčiau svarstė R.Perry kandidatūrą į kitus aukštus postus, įskaitant administracijos vadovo kėdę, nes jis išvengė asmeninių skandalų, paveikusių daugelį jo kolegų.

R.Perry, kuris buvo paskirtas 2016 metų gruodį, yra tarp ilgiausiai dirbusių žmonių D.Trumpo administracijoje, kur darbuotojų kaita yra didelė.

Spalio 7 dieną viešėdamas Lietuvoje R.Perry neigė žiniasklaidos pranešimus, kad jis gali artimiausiu metu atsistatydinti iš pareigų.

„Apie tai, kad palieku Energetikos departamentą, jie rašo jau bent devynis mėnesius. Vieną dieną jie galbūt bus teisūs, bet ne šiandien, ne rytoj ir ne kitą mėnesį“, – tuomet Vilniuje žurnalistams sakė R.Perry.

Per spaudos konferenciją Vilniuje R.Perry taip pat patvirtino raginęs D.Trumpą bendrauti su naujuoju Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, nes JAV svarbu Ukrainos energetinė nepriklausomybė ir sąlygos investicijoms.

Liepos mėnesį įvykęs D.Trumpo ir V.Zelenskio pokalbis telefonu tapo pretekstu prezidento politiniams oponentams demokratams inicijuoti apkaltos procedūrą D.Trumpui.

Demokratai sako, kad D.Trumpas darė nederamą spaudimą Ukrainos prezidentui tirti jo politinio oponento Joe Bideno šeimos veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius