Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas teisina savo asmeninio advokato Rudy Giulani kelionę į Ukrainą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas stojo ginti savo asmeninio advokato Rudy Giuliani dėl jo kelionės į Ukrainą ir pareiškė, kad jis lankėsi ten dėl meilės savo šaliai, praneša žiniasklaida.
Rudy Giuliani ir Donaldas Trumpas
Rudy Giuliani ir Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jis – didis žmogus, mylintis mūsų šalį, ir jis daro tai dėl meilės, patikėkite. Jis daro tai dėl meilės“, – sakė prezidentas.

Paklaustas, ką R.Giuliani pranešė jam, kai penktadienį lankėsi Baltuosiuose rūmuose, D.Trumpas atsakė: „Nedaug.“

Prezidentas taip pat pavadino savo advokatą „didžiu kovotoju su nusikalstamumu“.

„Jis žino, ką daro“, – sakė D.Trumpas.

VIDEO: V.Zelenskis galvojo, kad bus paviešinta tik D.Trumpo pokalbio dalis: „niekas negali daryti man spaudimo“

Asmeninis prezidento advokatas gruodžio pradžioje nuvyko į Ukrainą susitikti su virtine dabartinių ir buvusių ukrainiečių valdininkų, ieškodamas informacijos, kuri galėtų padėti D.Trumpui per apkaltos procedūrą ir pakenkti jo politiniams varžovams, tarp jų demokratų kandidatui į prezidentus Joe Bidenui.

Grįžęs iš kelionės R.Giuliani pareiškė, kad pateiks savo išvadas generaliniam prokurorui Williamui Barrui ir Kongreso respublikonams. Anot advokato, jis turi J.Bideno ir ankstesnio prezidento Baracko Obamos administracijos neteisėtų veiksmų įrodymų.

„Už nekaltą elgesį demokratų inicijuota apkalta siekiama sutrukdyti tyrimui dėl korupcijos B.Obamos prezidentavimo metu: milijardai „išplautų“ dolerių; netinkamas milijardų dolerių panaudojimas; turto prievartavimas; kyšininkavimas; Demokratų partijos Nacionalinio komiteto sąmokslas su Ukraina kandidatui D. Trumpui sunaikinti“, – rašė R.Giuliani savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

JAV demokratai šį rudenį pradėjo prezidento apkaltos tyrimą, vienam informatoriui išreiškus susirūpinimą dėl liepos 25 dieną įvykusio D.Trumpo ir Ukrainos lyderio Volodymyro Zelenskio pokalbio telefonu.

Pokalbio metu Amerikos lyderis ragino V.Zelenskį inicijuoti antikorupcinį tyrimą D.Trumpo potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose J.Bideno ir jo sūnaus Hunterio atžvilgiu, taip pat atlikti tyrimą dėl tariamo Ukrainos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius