Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 09 30 /15:29

Donaldas Trumpas užsipuolė uragano nusiaubto Puerto Riko sostinės merę

JAV prezidentas Donaldas Trumpas surado naują auką savo išpuoliams socialiniuose tinkluose. Šį kartą ja tapo uragano Maria nusiaubto Puerto Riko sostinės San Chuano merė Yulin Cruz.
Donaldas Trumpas JT Generalinėje Asamblėjoje
Donaldas Trumpas JT Generalinėje Asamblėjoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš golfo aikštynų netoli Naujojo Džersio, kuriuose praleidžia itin daug laiko, D.Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad Y.Cruz pademonstravo „prastus lyderystės sugebėjimus“ ir apkaltino ją pasiduodant demokratų partijos įtakai.

„San Chuano merė, kuri buvo labai maloni prieš kelias dienas, dabar buvo demokratų pamokyta, kad būtų pikta Trumpui“, – rašė JAV prezidentas.

„Labai prasti San Chuano merės lyderystės ir kitų Puerto Riko politikų sugebėjimai, nesurandant savo darbuotojų, kurie galėtų padėti. Jie nori, kad viskas jiems būtų padaryta, kai tai turėtų būti bendruomenės pastangos. Dešimt tūkstančių federalinės valdžios atstovų saloje dabar atlieka puikų darbą“, – skelbė savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje D.Trumpas.

Savo administracijos abejingumą situacijai Puerto Rike D.Trumpas gynė teigdamas, kad visi veiksmai atlikti laiku, tačiau pagalbos suteikimą stabdo tai, kad „tai yra sala, apsupta vandens, didelio vandens“.

Jis taip pat nesusiturėjo nuo kritikos Puerto Riko valdžios atstovams, tikindamas, kad šie nesugebėjo tinkamai reaguoti į uragano grėsmę.

San Chuano merė Y.Cruz sureagavo į JAV prezidento kaltinimus, pareikšdama, kad dabar pagrindinis tikslas turėtų būti gyvybių gelbėjimas. „Tai yra laikas, kai parodome tikrąsias savo spalvas. Negalime būti nukreipti nuo šio tikslo“, – teigė ji, reaguodama į D.Trumpo pareiškimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius