Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donaldo Trumpo inauguracija skaičiais

Išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas žada, kad jo inauguracija bus ypatinga ir labai graži, juolab kad renginio organizacinis komitetas skelbia, kad surinkta rekordinė privačių aukų suma – 90 mln. dolerių.
Donaldas Trumpas su dukra Ivanka Trump
Donaldas Trumpas su dukra Ivanka Trump / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Likusią išlaidų dalį padengs mokesčių mokėtojai. Kita vertus, nors užsimota renginiui išleisti tiek, kiek buvo išleista dviem Baracko Obamos inauguracijos renginiams kartu, inauguracija greičiausiai bus mažiau iškilminga.

Inauguracijos rengėjai teigia, kad stengsis išvengti „cirko atmosferos“, tačiau tai jiems gali nepavykti, kadangi daugelis garsių atlikėjų, tarp jų Eltonas Johnas ir Celin Dion, ketina ignoruoti renginį.

Per pirmąją B.Obamos inauguraciją buvo surengta 10 puotų, o D.Trumpas rengia tik tris. Jam skirtas paradas truks apie 90 minučių. Palyginimui, pati ilgiausia inauguracijos procesija vyko 1952 m., kai buvo išrinktas Dwightas Eisenhoweras. Tuomet ji truko apie keturias valandas.

D.Trumpo inauguracija prasidės penktadienį rytinėmis pamaldomis, kuriose galės dalyvauti minios žmonių ir pasieks savo kulminaciją vakarinėje puotoje. Tiesa, dar nežinia, kiek toje minioje bus palaikančių D.Trumpą, o kiek – protestuojančių prieš jį.

Inauguracijos dalyviai daugelį renginių galės stebėti nemokamai. Pavyzdžiui, nereikėjo įsigyti bilietų norint pamatyti priesaikos ceremoniją. Bilietai buvo parduodami tik į specialias parado stebėjimo aikšteles. Planuojama, kad parade dalyvaus daugiau kaip 8 tūkst. dalyvių, tarp jų jojikai, mokyklų ir koledžų orkestrai ir pan.

D.Trumpo inauguracija skaičiais

Iš viso išlaidų: apie 200 mln. dolerių. Renginių išlaidų sąmata svyruoja nuo 175 iki 200 mln. dolerių. Brangiausiai kainuos saugumo užtikrinimas, transporto ir avarinės tarnybos paslaugos. 2009 m. prezidento inauguracijos metu šiai sričiai buvo skirta 124 mln. dolerių.

Privačių asmenų aukos: 90 mln. D.Trumpo inauguracijos renginio komitetas teigia, kad surinkta per 90 mln. dolerių iš privačių asmenų, kurie pasiruošę aukoti didžiules sumas, kad gautų galimybę būti arčiau D.Trumpo ir jo aplinkos.

Brangiausias bilietas į renginį: 1 mln. dolerių. Turtingi aukotojai ir korporacijos turi galimybę užsitikrinti dalyvavimą inauguracijoje piniginėmis aukomis nuo 25 tūkst. iki 1 mln. dolerių. Brangiausias paketas siūlo vakarienę prie žvakių šviesos, kurios metu dalyvaus pats D.Trumpas, jo žmona Melanija ir viceprezidentas Mike'as Pence'as su žmona Karen.

Gala bilietai: nuo 150 dolerių. Bilietai į Laisvės puotą, vieną iš oficialių D.Trumpo inauguracijos renginių, jau parduoti. Tačiau yra ir kitų renginių, į kuriuos vis dar galima įsigyti bilietų. Jų kaina svyruoja nuo 150 iki 1000 dolerių.

Vidutinė „Airbnb“ nuomos kaina: 129 doleriai už naktį. Vidutinė nuomojamų patalpų kaina būsto nuomos tinklapyje inauguracijos savaitgalį šoktelėjo maždaug nuo 30 iki 129 dolerių už naktį.

Vidutinė viešbučio kaina: 464 doleriai už naktį. Kaip teigia „Expedia“ atstovai, inauguracijos savaitgalį, sausio 20 d., vidutinio viešbučio kambarį dviem žmonėms Vašingtone galima užsisakyti už 464 dolerius už naktį.

D.Trumpo atminimą įamžinantys automobilio numeriai: iki 50 dolerių. Inauguracijos komitetas parduoda oficialius 58-us prezidento valstybinius automobilio numerius. D.Trumpo vardas ir pavardė atspausdinti juodomis raidėmis baltame fone kartu su šūkiu „Make America Great Again“.

VIDEO: Donaldo Trumpo inauguracija: kur ir kaip tai vyks?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius