Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo patarėjas Rusijoje pūtė į Kremliaus propagandos dūdą

Kremliaus simpatijos JAV respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui darosi vis akivaizdesnės. Vladimiras Putinas jau spėjo pagirti D.Trumpo protą, o šis atsilygino pagyrimais Rusijos lyderio vadovavimo stiliui ir žadėjo tapęs prezidentu atnaujinti pokalbius su Maskva. Dar vienas žingsnis draugystės link buvo žengtas šį mėnesį, rašo politico.eu.
Carteris Page'as
Carteris Page'as / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Trumpo patarėjas Carteris Page'as Kremliaus kvietimu lankėsi Rusijos ekonomikos mokykloje, kurioje rėžė kalbą absolventams. Joje C.Page'as pabrėžė, kad JAV dažnai hipokritiškai kalba apie demokratiją, nelygybę, korupciją ir režimų pasikeitimus.

Rusų studentui paklausus, ar kandidato į prezidentus patarėjas laiko amerikiečių visuomenę liberalia ir demokratiška, šis atsakė taip, kad nebūtų nuvylęs ir paties Vladimiro Putino.

„Turiu pripažinti, kad ji išties ne tokia liberali, kokia atrodo. Sutinku su jumis“, – linksėjo galva C.Page'as.

Energetikos klausimais D.Trumpui patarinėjantis C.Page'as turi nemažai ryšių su Rusijos verslo atstovais. Jo draugų rate ir „Gazprom“ vadovybės nariai.

D.Trumpo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas anksčiau patarinėjo iš Ukrainos sprukusiam Viktorui Janukovyčiui.

Manoma, kad būtent šie patarėjai pasirūpino, kad iš D.Trumpo ir dalies respublikonų partijos kalbų dingtų užuominos apie Ukrainos apginklavimą ir griežti žodžiai Rusijos remiamiems sukilėliams.

Vadina Rusijos Žirinovskiu

Tuo metu patys rusai jau lygina D.Trumpą su savo politikos klounu Vladimiru Žirinovskiu.

„Man patinka Trumpas. Jis kaip mūsų Žirikas – sako tai, ką galvoja“, – dėstė studentas Aleksandras iš Nižnij Novgorodo. „Matote, jų sėkmės priežastis ta, kad Amerikos Trumpas ar mūsų Žirikas nebijo sakyti tai, ką nutyli kiti karaliaus rūmų nariai“, – aiškino nacionalistams prijaučiantis jaunuolis.

„Aišku kaip diena, kad Trumpas yra prieš Amerikos politinę sistemą, taip pat kaip ir mūsų Putinas. Tuo pat metu jis yra už Amerikos žmones, kaip ir mūsų vadovas“, – sakė Sergejus Markovas.

„Scanpix“/AP nuotr./Paskutinė JAV respublikonų suvažiavimo Klivlende diena
„Scanpix“/AP nuotr./Paskutinė JAV respublikonų suvažiavimo Klivlande diena

Simpatiją D.Trumpui viešai išsako ir „Vieningosios Rusijos“ partijos nariai.

„Mes matome, kad Clinton savo kampaniją kuria kurstydama šaltąjį karą su Rusija, tad turime daug vilčių, kad Trumpas nutrauks tą Vašingtono ir Maskvos nesantaikos ratą“, – teigė Rusijos Valstybės Dūmos narys Robertas Schlegelis.

Apklausos rodo, kad dauguma Rusijos gyventojų JAV prezidento rinkimuose simpatizuoja būtent respublikonų kandidatui ir tik keli procentai mano, kad palankesne Rusija būtų demokratė Hillary Clinton.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius