-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldo Trumpo sūnus po teroro akto Londone užsipuolė miesto merą

Iškart po išpuolio Jungtinės Karalystės sostinėje mėginęs sukritikuoti Londono merą Sadiqą Khaną, JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus pats susilaukė atkirčio iš socialinių tinklų vartotojų ir žiniasklaidos.
Donaldas Trumpas Jr. ir Sadiqas Khanas
Donaldas Trumpas Jr. ir Sadiqas Khanas / „Scanpix“ nuotr.

Praėjus vos kelioms valandoms po atakos Londone, per kurią žuvo mažiausiai penki žmonės, dar kelios dešimtys buvo sužeisti, Donaldas Trumpas Jr. „Twitter“ tinkle pasidalijo nuoroda į 2016 m. rugsėjo interviu „The Independent“, kuriame S.Khanas kalba apie saugumą dideliuose miestuose.

Vyriausiasis D.Trumpo sūnus su prierašu „Tikriausiai juokaujate?!“ palydėjo Londono mero citatą, kad teroro atakos yra gyvenimo dideliuose miestuose dalis.

Tačiau ši citata yra ištraukta iš konteksto – viena ji gali pasirodyti reiškianti ką kitą, nei teigė S.Khanas. Londono meras neapibūdino terorizmo kaip neišvengiamo dideliuose miestuose – tarsi sprogdinimai ir šaudynės būtų tai, kam negalima užkirsti kelio.

S.Khanas teigė, kad pasirengimas teroro aktams, įskaitant pakankamos paramos policijai suteikimą, yra „gyvenimo dideliame globaliame mieste dalis“. „Noriu užtikrinti, kad kiekviena agentūra ir kiekvienas asmuo, kuris susijęs su mūsų miesto saugojimu, turi išteklius ir žinias, kurių jiems reikia, kad atsakytų į ataką prieš Londoną“, – sakė jis.

„Tai reiškia, kad reikia būti budriems, turėti policijos pajėgas, kurios supranta bendruomenes. Taip pat – kad saugumo pajėgos yra pasirengusios, tačiau tai kartu reiškia ir keitimąsi idėjomis ir patirtimis“, – teigė meras.

Nėra aišku, ar D.Trumpas Jr. perskaitė straipsnį, kad suprastų kontekstą, ir ar atkreipė dėmesį, jog interviu yra pusės metų senumo.

D.Trumpo Jr. žinutė susilaukė daug kritikos JAV ir Jungtinėje Karalystėje. Vienas britų parlamentaras Wesas Streetingas JAV prezidento sūnų pavadino gėda: „Tu naudojiesi teroristine ataka prieš mūsų miestą tam, kad užsipultum Londono merą dėl savo paties politinės naudos.“

„Channel 4 News“ žurnalistė Ciaran Jenkins kreipėsi į JAV prezidento sūnų: „Ar tai kam nors padeda, @DonaldJTrumpJr? Ar tu bent perskaitei straipsnį prieš puldamas Londono merą per tebevykstantį incidentą? Antraštė remiasi pirmuoju sakiniu, kuris, jeigu būtum pasivarginęs paskaityti, gali būti pritaikytas bet kuriam miestui pasaulyje.“

VIDEO: Londoną sukrėtęs išpuolis: svarbiausia informacija

Kiti „Twitter“ vartotojai D.Trumpui Jr. patarė paskaityti tikrąjį S.Khano atsaką į teroro aktą Londone. Meras trečiadienį teigė, kad „londoniečių niekada neįbaugins terorizmas“.

„Noriu užtikrinti visus londoniečius ir visus mūsų lankytojus, kad jie nebijotų. Mūsų miestas išlieka vienu saugiausių pasaulyje. Londonas yra puikiausias miestas pasaulyje. Ir mes stovime visi kartu prieš tuos, kurie siekia mums pakenkti ir sunaikinti mūsų gyvenimo būdą. Mes visada stovėjome ir visada stovėsime“, – sakė S.Khanas.

Pats D.Trumpas Jr. elektroniniame laiške „The New York Times“ atsisakė daugiau kalbėti šia tema. „Nesiruošiu komentuoti kiekvienos žinutės, kurią parašau „Twitteryje“, – parašė jis atsakyme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius