Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Donecke sužeistas buvęs „Roskosmos“ vadovas nusiuntė E.Macronui skeveldrą ir švaistėsi grasinimais

Buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas per Prancūzijos ambasadą šalies prezidentui Emmanueliui Macronui nusiuntė skeveldrą, kuria buvo sužeistas okupuotame Donecke. Pasak D.Rogozino, jis patyrė sužalojimus dėl to, kad į jį pataikė skeveldra nuo prancūzų haubicos „Caesar“ sviedinio. Rusas pagrasino Prancūzijai ir tikino, kad Paryžius už tai atsakys.
Dmitrijus Rogozinas
Dmitrijus Rogozinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Neseniai Donecke per klastingą teroristinį išpuolį buvau sunkiai sužeistas. Tik dėl Rusijos karinių ir civilių gydytojų įgūdžių ir kantrybės vėl esu gyvas ir beveik sveikas.

Šiame voke kartu su mano laišku matote prancūzų 155 mm „Caesar“ savaeigės artilerijos sviedinio skeveldrą. Jis pervėrė dešinį petį ir įstrigo penktajame kaklo slankstelyje, tik per milimetrą nuo to, kad mane nužudytų arba padarytų nejudrų.

Šis prancūzų haubicos paleistas sviedinys užmušė du mano jaunus draugus. Jų žmonos liko našlės, o vaikai – našlaičiai“, – laiške rašė D.Rogozinas.

Jis teigė, kad Donbase „šimtai žmonių“ žuvo nuo „prancūzų ginklų ir samdinių“, bet pamiršo paminėti, kiek žmonių žuvo dėl to, jog Rusijos kariuomenė užėmė svetimą teritoriją.

Buvęs „Roskosmos“ vadovas ambasadoriui rašė, kad „oficialusis Paryžius tapo viena kruviniausių Europos valstybių“, kad Prancūzija „pakluso Vašingtono diktatui ir tapo marionetine valstybe“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sprogimas Donecko viešbutyje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sprogimas Donecko viešbutyje

„Prašau, kad fragmentą, kurį chirurgai išpjovė iš mano stuburo, perduotumėte Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui. Taip pat pasakykite jam, kad niekas neišvengs atsakomybės už Prancūzijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir kitų NATO šalių karo nusikaltimus Donbase.

Visos mūsų aukos guli ant jūsų sąžinės, kaip ir fašistinės Ukrainos atsiradimas Europos žemėlapyje yra jūsų atsakomybė“, – grasinimais svaidėsi D.Rogozinas.

Jis buvo sužeistas gruodžio 21 d. Rusijos okupuotame Donecke apšaudant viešbučio „Šeš Beš“ kompleksą. Nors Rusijos pusė teigė, kad ten vyko „dalykinis susitikimas“, nuotraukos iš įvykio vietos rodo, kad viešbutyje vyko šventė – stalai buvo nukrauti maistu ir alkoholiu. Kaip tik tą dieną D.Rogozinas šventė savo gimtadienį.

Po sužeidimo D.Rogozinas buvo paguldytas į vietos ligoninę, vėliau nugabentas į Maskvą, kur jam atlikta operacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius