Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko teroristai nutraukė derybas dėl apsikeitimo karo belaisviais

Vadinamosios „Donecko liaudies respublikos“ teroristai sekmadienį paskelbė atsisakantys apsikeisti karo belaisviais. Kaip rašo Newsru.com, „respublikos“ Kontaktinės grupės atstovas Denisas Pušilinas pareiškė, kad kuriamos pogrupės, ir kol tai nebus padaryta, nėra juridinio pagrindo diskusijoms.
Teroristas Ukrainoje
Teroristas Ukrainoje / 123rf.com nuotr.

Šimtų karo belaisvių apsikeitimas yra vienas svarbiausių taikos susitarimo pasiekimų, tačiau pastaruoju metu šis procesas apskritai sustojo. Kijevas teigia, kad derybos dėl to tapo politizuotos.

D.Pušilinas sekmadienį pareiškė, kad apsikeitimas turi būti sustabdytas, kol nebus sukurtos keturios darbo grupės Minsko susitarimams įgyvendinti.

Ukrainos pusė teigia, kad kovą iš teroristų nelaisvės pavyko išlaisvini tik 42 žmones.

Nesutarimai tarp dviejų pusių daugiausia kyla dėl dviejų dalykų: socialinių išmokų Donecke ir Luhanske mokėjimo ir vietos rinkimų organizavimo.

Ukrainos pusė teigia, kad kovą iš teroristų nelaisvės pavyko išlaisvini tik 42 žmones.

Paskutinį kartą Ukrainos žiniasklaida pranešė apie du išlaisvintus kareivius. Neįprasta, kad šį kartą teroristai nepaprašė nieko mainais.

Kovo pabaigoje Apsikeitimo belaisviais centro atsovas Vasilijus Budikas savo paskyroje „Facebook“ paskelbė, kad derybos visiškai įstrigo, ir kad metas nustoti politikuoti bei stengtis išlaisvinti vaikinus.

Žiniasklaidos duomenimis, teroristai įkaitais turi paėmę apie 400 Ukrainos karių, pernai pavyko išlaisvinti 2,5 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius