Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dukros iš partijos išmestas Prancūzijos radikalų lyderis apskundė sprendimą teismui

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų politinės stovyklos veteranas Jeanas-Marie Le Penas penktadienį apskundė teismui savo įkurtą Nacionalinio fronto partiją (FN), kuri atėmė iš jo narystę įsiplieskus įnirtingam ginčui su dukra Marine.
Jeanas-Marie Le Penas
Jeanas-Marie Le Penas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzija

FN draskančio viešo šeimos ginčo naujausiame epizode 86 metų politikas kreipėsi į Nantero teismą netoli Paryžiaus, siekdamas, kad būtų atšauktas jo narystės sustabdymas partijoje ir jos garbės pirmininko titulo atėmimas.

Marine Le Pen, kuri dabar yra FN vadovė, įšaldė savo tėvo narystę po jo pakartotinų provokuojančių pareiškimų, kad nacių naudotos dujų kameros tebuvo „istorijos detalė“.

Tas pareiškimas veikiausiai perpildė Marine kantrybės taurę, jai stengiantis atriboti savo partiją nuo rasistinio antisemitinio įvaizdžio. Dukra atvirai susipyko su tėvu, o šis įtemptas šeimos ginčas tapo Prancūzijos žiniasklaidos pirmųjų puslapių tema.

Jeanas-Marie kreipėsi į teismą, kad būtų panaikinimas jo narystės partijoje sustabdymas, kuris, kaip jis yra įsitikinęs, kertasi su FN statutu.

Vis dėlto Marine sakė „neturinti ko bijoti“ šios bylos.

Vis dėlto Marine sakė „neturinti ko bijoti“ šios bylos.

„Teismas nustatys, kad panaudota procedūra buvo visiškai tvarkinga; kad Jeano-Marie Le Peno teisės buvo visiškai užtikrinamos“, – ji penktadienį sakė Prancūzijos radijui.

„Galbūt ... jis mano, kad „Nacionalinis frontas“ yra jo nuosavybė ir nenori, kad Nacionalinis frontas gyvuotų ilgiau negu jis pats“, – pridūrė partijos lyderė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius