2022 11 06

Dvi minutės dušui, skalbiniai – ant virvės, į darbą – dviračiu: kaip taupys europiečiai

Keletas suskystintas gamtines dujas gabenančių tanklaivių keletą pastarųjų dienų prastovėjo spūstyje prie Ispanijos krantų laukdami, kol galės iškrauti savo brangų krovinį, o Suomijoje, kur karštos pirtys yra visų taip mėgstama pramoga, vyriausybė ragina draugus ir artimuosius eiti į pirtį visiems kartu, kad taupytų energiją.
Anglimi kūrenama jėgainė Graikijoje
Anglimi kūrenama jėgainė Graikijoje / „The New York Times“/EIRINI VOURLOUMIS nuotr.

Tai – tik du pavyzdžiai, kaip Europa stengiasi užsitikrinti, kad nepritrūks energijos ir taupyti kurą, ruošdamasi žiemai be rusiškų dujų.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino taktika pasinaudoti energija kaip ginklu prieš šalis, remiančias Ukrainą, Europoje paskatino stulbinamą energijos gamybos ir taupymo transformaciją.

Šalys suvienija jėgas, kad galėtų nusipirkti, pasiskolinti ir įsirengti papildomų energijos šaltinių, tuo pat metu skatindamos plataus masto energijos taupymo programas, primenančias atsaką į aštuntojo dešimtmečio naftos krizę.

Požeminės saugyklos visame žemyne ​​visiškai pripildytos avariniam atvejui skirtų dujų. Atominės elektrinės, kurias Vokietijoje buvo planuojama uždaryti, liks veikti.

Nuo Prancūzijos iki Švedijos patalpų šildymo riba nuleidžiam iki vos 19 laipsnių pagal Celsijų, o Slovakija net ragina žmones apriboti prausimosi duše laiką iki dviejų minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius