Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 05 /12:51

Dviem lietuviams panaikinti įtarimai dėl Švediją sukrėtusio Lisos Holm nužudymo

Švedijos policija pranešė, kad pagrindinio įtariamojo dėl Švediją sukrėtusio paauglės Lisos Holm nužudymo broliui ir jo žmonai panaikinti įtarimai. Lietuviai šiuo nusikaltimu nebeįtariami, pranešė Švedijos portalas „Aftonbladet“. Kol kas nepranešama, kas laukia Švedijoje suimto pagrindinio 35 metų įtariamojo. Manoma, kad jam įtarimai bent kol kas nebus panaikinti, bet kaltinimai dar nebus pareikšti, nes tyrimas nebaigtas.
Lisa Holm
Lisa Holm

Pranešama, kad nusikaltimu neįtariamas nei pagrindinio įtariamojo 31 metų brolis, nei jo žmona. Tokį sprendimą Švedijos policijos tyrėjai priėmė po dar vieno apsilankymo Lietuvoje ir papildomos Švedijoje suimto 35 metų įtariamojo 31 metų brolio ir jo žmonos, kurie grįžo į Lietuvą, apklausos.

„Facebook“ nuotr./Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B.
„Facebook“ nuotr./Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B.

Prokuroras Larsas-Göranas Wennerholmas mano, kad neįmanoma įrodyti, jog nusikaltimu įtarti lietuviai jį padarė ar prisidėjo jį padarant, praneša radijo stotis „Р4 Skaraborg“. Anksčiau buvo teigiama, jog lietuvių kaltės įrodymų yra pakankamai, o pagrindinio įtariamojo brolio žmona buvo įtariama nusikaltimo slėpimu. Moters advokatas Peteris Falckas teigė, kad jo ginamoji visiškai pasitiki savo vyru ir net negali įsivaizduoti, kad jis galėtų padaryti tokį nusikaltimą.

Nužudymu įtariamas 35 metų lietuvis lieka suimtas, jam įtarimai nėra panaikinti. Tačiau portalas expressen.se skelbia, kad kaltinimų pareiškimas jam tikriausiai bus atidėtas, nes tyrimas stringa.

17-metė L.Holm dingo 2015 m. liepos 7 d. Po darbo ji išėjo iš kavinės namo, bet nebegrįžo. Liepos 12 d. buvo rastas 17-metės kūnas. Tyrėjai nustatė, kad ji mirė nuo uždusimo, tačiau nebuvo išprievartauta. Netrukus buvo areštuoti trys lietuviai – netoliese dirbę ir gyvenę du broliai bei vieno jų žmona.

„Facebook“ nuotr./Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.
„Facebook“ nuotr./Įtariamasis lietuvis Lisos Holm byloje N.B. ir jo žmona I.B.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius