-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Levitas: Latvijos santykiai su Rusija turi būti bendrosios ES užsienio politikos dalis

Reikia stengtis užmegzti gerus Latvijos santykius su Rusija, tačiau jie turi būti bendrosios Europos Sąjungos užsienio politikos dalis, ketvirtadienį interviu Latvijos televizijai sakė naujai išrinktas šalies prezidentas Egilas Levitas.
Egilas Levitas
Egilas Levitas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ryto laidai „Rita panorama“ išrinktasis prezidentas sakė, kad su bet kokia kaimynine šalimi reikia stengtis užmegzti gerus santykius, bet tai didele dalimi priklauso ir nuo antrosios šalies.

„Mūsų gera valia yra, ji buvo visada ir bus ateityje“, – pažymėjo E.Levitas.

Latvija, kaip ES narė, gali veikti bendrąją bloko užsienio politiką, „kad ji geriausiai atitiktų mūsų šalies interesus, ir šia kryptimi reikėtų dirbti“, sakė jis.

Į klausimą, ar sutiktų dalyvauti tradiciniame gegužės 9-osios Pergalės dienos minėjime Maskvoje, jei gautų tokį Kremliaus kvietimą, E.Levitas atsakė neigiamai: „Šiuo formatu, kuris egzistuoja šiandien, – ne, nes Latvija turi savo poziciją, pagrįstą ir teisėtą.“

Trečiadienį Latvijos parlamentas šalies prezidentu išrinko Europos Sąjungos Teisingumo Teismo (ESTT) teisėją E.Levitą, kurio kandidatūrą iškėlė valdančioji koalicija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius