-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

E.Macronas palaikė A.Merkel jos vyriausybės vidaus nesutarimuose dėl migracijos politikos

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas penktadienį palaikė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, įsitraukusią į ginčą su vidaus reikalų ministru dėl Vokietijos liberalios imigracijos politikos.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šalys yra įsipareigojusios eiti keliais, kuriuos pasirinko jų valstybių ar vyriausybių vadovai“, – sakė jis žurnalistams.

„Vokietija taip pat turi vyriausybės vadovę“, – sakė jis apie A.Merkel ir pridūrė, kad būtent ji yra „atskaitinga savo žmonėms ir savo parlamentui“.

E.Macrono komentarai nuskambėjo A.Merkel vyriausybės vidaus reikalų ministrui Horstui Seehoferiui atvirai sukritikavus Vokietijos imigracijos politiką. Šalis nuo 2015 metų šaliai priėmė daugiau kaip milijoną migrantų, bėgančių nuo skurdo ir karų savo šalyse.

A.Merkel nubrėžtas liberalus imigracijos politikos kursas kelia pasipiktinimą H.Seehoferiui ir jo Krikščionių socialinei sąjungai (CSU) – Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) sąjungininkę pietinėje Bavarijos žemėje, tapusioje vartais į Vokietiją daugumai migrantų.

Precedento neturinčiame CDU ir CSU ginče H.Seehoferis atvirai metė iššūkį A.Merkel, reikalaudamas, kad į pasienį būtų pasiųsta policijos pareigūnų, turinčių išsiųsti atgal migrantus, kurie kitose Europos šalyse jau užregistruoti kaip pabėgėliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius